Fredagskagen: Morfars æblecrumble – Nanna Pretzmann
Nej, fordi jeg ikke kan overskue et ja

Fredagskagen: Morfars æblecrumble

Så er det endnu engang blevet fredag og jeg kan diske op med en lækker fredagskage. I denne omgang har jeg hapset min morfars æblekage opskrift (tilføjet havregryn og mandler) og været på æblerov, for at bruge friske, lækre sprøde æbler. Kagen er skide simpel, hurtig at smække sammen og så er den drønlækker. Velbekom!

Opskrift på morfars æblecrumble

200 gram margarine (men jeg bruger smør)

200 gram hvedemel

200 gram sukker

100 gram havregryn (kan undlades)

75 gram mandler (kan undlades)

Kanel

6-8 mellemstore æbler

 

Smørret skæres i mindre stykker og æltes sammen med hvedemel, sukker, havregryn og mandler. Havregryn og mandler er noget jeg har tilføjet til min morfars opskrift, så det kan alts snildt undlades. Dejen skal ikke hænge sammen, da den skal smuldres over æblerne.

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom æblerne i en springform eller tærtefad (cirka 24 cm i diameter) og kom smuldredejen over.

Bag ved 200 grader (alm ovn) i cirka 20 minutter.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nej, fordi jeg ikke kan overskue et ja