Jul i Norge? – Nanna Pretzmann
Opskriften på de bedste burgerboller med rødbede

Jul i Norge?

Dan ævler altid løs om Thailand og varme destinationer henover julen. Men jeg holder stædigt fast i, at det ikke er en mulighed. Jeg kunne slet, slet ikke forestille mig, at danse rundt om en kokospalme og at spise Pad Thai til julemiddagen. Besvares jeg klapper også i mine små hænder over rejser til varmere himmelstrøg – blot ikke i julen. Skulle jeg rejse i julen skulle tværtimod være til en destination med sne og træhytter, hvor jeg for alvoren kan finde mine indre julenisse og juleglæde frem frem. Altså rammer, som fremmer julestemningen. Henover min nethinde kører, netop nu, en lille film med en sneklædt bjælkehytte, min famile siddende i ski undertøj og uldne sokker foran kaminen, som er pyntet med julesokker. Vi rister selvfølgelig skumfiduser, drikker rødvin og rundt om os brænder stearinlys. Det kunne jeg snildt være med på.

Og faktisk har snakket kørt herhjemme i flere år. Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at holde jul med snegaranti i en bjælkehytte i Norge. Jeg har nævnt ideen for min moderlige ophav et par gange og nu har min bror også meldt sig med sin interesse. Kunne det ikke være maks hygge, at slæbe hele den pukkelryggede med på juleferie i Norge? Bare at være sammen, stå på ski, kælke og sneboldskampe. Juleskinken smider vi jo blot bag i bilen og tilbereder i hytten. Ligesom den også var med i kufferten til Litauen sidste år. Den kan vi simpelthen ikke undvære. Haha – fjollet, men sandt.

Det er efterhånden en del år siden, at jeg sidst har haft ski under skoene, men jeg er ret sikker på, at mine unger ville elske det. De har nemlig endnu til gode, at prøve skiferie og jeg tænker da, at julen er den helt rette tid til netop at prøve det.

Der er mange destinationer i Norge, men jeg har kigget lidt på skiområdet Hovden, som destination. Det tager cirka 8 timer, at nå derop, fra Aalborg, så vidt jeg lige kan se og det er jo til at overskue, synes jeg. Hovden byder også på en mindre skiområde kun for børn og det passer jo perfekt, når poderne skal prøve første gang. Så kan moderen vel også passende øve sig der. Eller måske blot nyde synet af ungerne til en kom varm kakao med skumfiduser og en lille jule småkage, imens sneen daler.

Hovden har også en skøjtebanen og det kunne jeg også rigtig godt tænke mig at prøve med ungerne. Udover det ser naturen jo storslået ud. Men det er nok også svært at ramme et sted i Norge, hvor naturen ikke er smuk!

På min bucket list er i øvrigt Tromsø. En dag må jeg simpelthen helt derop i Nord Norge og opleve Nordlyset. Gerne overnattende i en Crystal lavvo. Det forestiller jeg mig er så vanvittigt mind blowing, at man aldrig glemmer det.

Men måske ligger du inde med guldkorn til juleferie destinationer i Norge?? Kom endelig med tip..

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskriften på de bedste burgerboller med rødbede