Juletræ af butterdej – med spinat

Juletræ af butterdej opskriftInspirationen til juletræet kom fra en video, som jeg faldt over på Facebook. Desværre kan jeg ikke finde den igen. Den havde ellers en ret fin visning af hvordan juletræet laves. Men svært er det nu ikke, så mon ikke det går uden den alligevel. Har i spørgsmål, så må i endelig smide dem i kommentarfeltet.

Jeg forstår slet, slet ikke, at det næsten allerede er december, men jeg glæder mig, må jeg indrømme. Til julefilm, till julehygge og til alle julens dufter og smage.

Apropos smage, så er juletræet af butterdej virkelig en sand fornøjelse. Både at lave, men så sandeligt også at spise. Det smager virkelig godt.

I parentes har jeg tilføjet de produkter vi nu bruger for et mælkefrit/veganske resultat.


Se vores adventskrans og en guide til at lave din egen 


Opskrift på juletræ af butterdej

1 rulle butterdej (jeg brugte den færdiglavede, man køber i rulle) (den fra Lidl er mælkefri/vegansk)

150 gram frisk spinat

150 gram Philadelphia (dairy free spread fr Lidl)

2 fed hvidløg

1 dl parmesan (Simply v parmesan)

2 dl revet mozzarella (Vemondo revet “ost” fra Lidl)

1 tsk salt

1/4 tsk peber

 

Spinat skal enten hakkes meget fint, eller ha’ en tur i minihakkeren. Jeg kom spinat og hvidløgsfed i minihakkeren indtil det var fint blendet. Herefter tilsatte jeg resten af ingredienserne og rørte massen grundigt sammen.

Rul butterdejen ud. Skær en trekant ud på den lange led. De to stykker, som er i overskud samles til endnu en trekant. Lad den du selv samler være nederst. Fordel spinaten udover.


FIND MIG OGSÅ PÅ PINTEREST & INSTAGRAM


juletræ af butterdej

Tag den anden trekant og lig den ovenpå. Saml dejen lidt i kanterne, så fyldet ikke flyder ud. Så skal der skæres “grene” på juletræet. Jeg bruger en pizzaskære. Og laver grene på en par centimeters tykkelse. Toppen lader jeg være uberørt. Se nedenfor.

Juletræ af butterdej opskrift

Når grenene på juletræet er skåret drejer jeg grenene, om sig selv, et par gange eller tre – afhængig af længden på dem.

Jeg skære også i dejen og strækker en lille fod ud. Se nedenfor.

Juletræ af butterdej opskrift

Bages  ved 200 grader i cirka 20-25 minutter – indtil gylden brun.

 

Voila, et styks juletræ af butterdej.

Juletræ af butterdej opskrift

Find også opskrift på // brændte mandler på 5 minutter // Nissepis // Gløgg // Norske klejner // Farmors vaniljekrans // Ris a la mande cheesecake //

Follow:
Share:

6 Comments

  1. Tina
    26. november 2018 / 11:12 pm

    Smukt lavet, godt fundet på og det ser så lækkert ud:-)

  2. Sussi
    18. december 2018 / 7:01 am

    Hej Nanna. Den må jeg prøve. Jeg har fundet videoen her:Jeg fandt dette på Pinterest!

    • 18. december 2018 / 11:33 am

      Super 🙂 Jeg kan dog ikke se noget link 🙂

  3. Anne
    23. december 2020 / 8:15 am

    Hej. Den ser SÅ lækker ud! Hvad er det for noget parmesan, du bruger? Er det det helt fint revne, eller ligesom “pizzaost”, eller noget helt 3.?

    • 29. december 2020 / 7:39 pm

      Hej Anne,
      Ganske almindelig parmesanost – fint eller groftrevey gør ingen forskel 🙂

      KH
      Nanna

Leave a Reply


Looking for Something?