Status på Vilnius – Nanna Pretzmann
DIY: Julekrans af eucalyptus

Status på Vilnius

Måske er det ved at være tid til en lille status på, hvordan det går her i Vilnius??

Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg, at det var drøn hårdt, at skulle tilbage efter vores besøg i Danmark. Det skyldes ikke, så meget at lejere havde ødelagt vores hus, men ligeså meget, at jeg simpelthen synes, at det var svært at rejse fra både familie og hus igen. Jeg følte mig splittet og stresset ved tanken og det samme gjorde børnene. Jeg tror simpelthen, at det var for tidligt med en tur “hjem”.

Nu, hvor vi er tilbage, så går det godt. Vi er ved at finde balance og rytme i vores nye hverdag. Vi møder nye mennesker hver dag, og udvider vores horisont. Vores hverdag er stadig ikke helt som ønsker den, men det nærmer sig mere og mere. Ungerne hjemmeskoler vi stadig og tiden sammen nyder vi allesammen. Det er en ret sej fornemmelse selv, at tage så aktiv del i deres læring og udvikling.

Jeg, føler mig stadig en smule splittet indeni. Allermest fordi mit nye job har tændt en glød i mig. Jeg brænder for det. Men tiden jeg ligger i det går fra min familie, som jeg også brænder for. Jeg har endnu ikke fundet en balance, som fungere hundred procent og det skaber meget dårlig samvittighed hos mig. Jeg føler aldrig helt, at jeg slår til uanset om jeg er hjemme eller på job. Men mon ikke det kommer hen ad vejen? At man finder den gyldne mellemvej?

Til jul har vi bestemt os for at blive her. Dels pga økonomi – det er dyrt at rejse, og vi forsøger at spare op, men også fordi jeg tror det er vigtigt for både os og børn, at vi falder lidt mere til før vi endnu en gang begiver os ud på en rejse. Det er selvfølgelig en lidt ambivalent følelse, da vi jo gerne vil se familien i Danmark. Men omvendt, så flyver flyene jo ikke kun en vej.

Vi skal i øvrigt fejre jul i min faders sommerhus – sammen med ham, hans kone og hendes børn – så julen bliver uanset fyldt med familie.

4 kommentarer

 • Tina

  At flytte, at få nyt arbejde er under kategorien stress udløsende trin i livet.
  Det tager tid at falde til et nyt sted, ofte op til 2 år og det tager tid med job og få det til at flyde.
  Så jeg synes virkelig I gør det godt og er hoppet ud i det med hjertet på rette sted.
  Undgå dårlig samvittighed, prøv at tage en dag af gangen og nå det du når og lær at sige PYT!
  Jeg forstår godt turen til Danmark var hård og så alt det med et ødelagt hus, børn som ikke havde det godt, at skulle lave en indberetning osv. Og så tilbage igen.
  Det har været hårdt for jer alle i familien og børn er lidt sårbare.
  Sæt lidt god musik på, tag en gymnastiktime og sans igennem på alle mulige måder.
  Find en sjov bog og fortæl jokes. Gør jer glade, lav det til en leg når det er hårdt.
  Ved godt det er nemmere sagt end gjort.
  Tager hatten af for jer:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Nanna
  Jeg forstår dig så udemærket! Dog er jeg kun flyttet 90km væk fra min fødeby og netværk. Men det er stadigt voldsomt og voldsomt ensomt til tider.
  Mit netværk er faldet bort – primært pga afstand og ude af øje, ude af sind 🙁
  Det er som at starte helt forfra, og det er ikke videre let som voksen.
  Men I er skide seje – og I kan jo altid flytte retur. Man bliver jo klogere hver dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Pernille,

   Nej alt det med nye venner og omgangskreds kan godt være svær. Det synes vi også. Vi søgte efter nogle i samme båd på facebook og det gav faktisk pote. Måske du også kunne prøve det? Det føles grænseoverskridende, men nogle gange må man jo også selv gøre lidt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Julekrans af eucalyptus