Vi skal holde jul i...

DIY: Sådan laver du et æg af gips

æg af gips

æg af gips æg af gipsæg af gips

Jeg så æggene af gips på Pinterest engang sidste år og siden har jeg haft lyst til selv at prøve, at lave dem. Egentlig var det på et påskebord, at jeg så dem på, men synes jeg også sagtens, at de kan fungere på et julebord med f.eks. en julestjerne i.

Men selvfølgelig kommer de også på påskebordet herhjemme.

Æggene af gips kan laves i et hav af varianter og størrelser – helt efter din smag.

DIY: sådan laver du gips æg

Det er simpelt og let selv at lave æg af gips. Faktisk også en del lettere end jeg umiddelbart troede, men heldigvis kan det også gå den vej nogle gange 😉

Det skal du bruge til at lave gips æg

 

Start med at skære den ene plastikflaske over, således du får en tragt. Det gør processen med at få gips ned i flaske to en smule lettere.

Tag en kop gips og en halv kop vand, kom begge dele i flasken via tragten. Ryst godt.

Tag en ballon. Pust den op og sæt den på munden af flasken. Hæld gipsen ned i ballonen. Forsigtigt, så ballonen ikke springer.

Bind en knude på ballonen.

Herefter skal ballonen bevæges i cirka 5-10 minutter. Sætter du den for tidligt fra dig, løber gipsen i bunden af ballonen og du får ikke et æg. Når gipsen begynder at stivne sætter du ballonen fra dig. Lad den tørre et par timer inden du forsigtigt tager ballonen af.

Voila et styks pynte æg af gips.

Hvis du ligesom jeg har det lidt svært med skrevne guides, så har jeg lavet en lille video guide nedenfor. Bær over med nattøj og morgenhår. I får den meget naturlige version af mig og ungerne i den her. Haha.


Følg også med på pinterest & Instagram


 

Find også // Ideer til pynt og bordkort til julebordet //Ris a la mande kage // Juletræ af butterdej // Jule cheesecake //

2 kommentarer

 • Elsebeth

  Hvis du laver en tragt af et stykke (mad)papir og sætter det et stykke ned i flasken, så vil papiret automatisk smutte ud til kanten hele vejen rundt. Papiret har en bred åbning foroven, så det er ingen sag at hælde gipsen i flasken. Var det ikke bedre at bruge en ‘opsprætterkniv’. Den er meget lille, og du kan nøjes med at sætte spidsen ind under ballonen i modsætning til din brede kniv – som let laver ulykker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Elsebeth,

   Det lyder som en fin ide med madpapir! 🙂
   Jeg ved ikke hvad en opsprætter kniv er, men det fungere nu ganske fint med den lille kniv, som jeg bruger. Den er så døv, at der ingen farer for ulykker er 😉

   KH
   Nanna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi skal holde jul i...