Vi skal holde jul i… – Nanna Pretzmann
Ham & mig - hele historien kogt ned

Vi skal holde jul i…

Længe kunne vi ikke rigtigt bestemme os for, hvad vi skulle stille op med julen. Vi har i de senere år, ærlig talt, haft et lidt anstrengt forhold til jul. Ikke selve julen som sådan – men alle de tilvalg og fravalg, som følger med, når både Dan og jeg er produkter af skilsmissefamilier. Det efterlader nemlig hele 4 sæt bedsteforældre, som gerne vil holde jul med os. Et luksus problem vil nogle måske mene, men for os har det faktisk været ret stressfyldt, da det selvfølgelig ikke føles rart, at være i en position, hvor det føles, som om, man skal vælge imellem familiemedlemmer, fordi alle heller ikke kan være under samme tag til jul.

Så sidste år tog vi en beslutning længe før jul, om at tage til Litauen, ned til min far. Selvfølgelig fordi vi gerne ville se ham – men altså også fordi vi ikke orkede alt det postyr omkring jul. Så var det simpelthen lettere at meddele, at vi rejste væk. Og det var en af de bedste oplevelser vi har haft i julen. Specielt fordi vi tog i sommerhus. Laaaangt ude på landet. Det er et skønt hus og bevares der er da wifi og 4G og alt det der. Men der er ingen tv og natur og sø er lige uden for døren. Det giver bare en helt anden måde, at være sammen på. Ingen stress og jag – bare ren hygge og afslapning.

Så vi gentager altså successen i år. Ikke fordi vi ikke har lyst til at tage hjem, for selvfølgelig har vi det. Vi savner jo også dem i DK og ville gerne se dem. Men jeg hviler faktisk godt i vores beslutning. Sidste gang vi har hjemme var det hårdt for ungerne, at skulle afsted igen. Jeg tror simpelthen, at det var for tidligt, at bruge 14 dage i DK – lige midt i opstillingsperioden, for at bo i et andet land. Og vi tænker lidt, at det samme ville gøre sig gældende nu. Vi er ved at falde på plads og de har mere brug for tryghed og ro omkring sig, end at blive hevet frem og tilbage til DK igen.

Så måske rejser vi hjem på besøg om en måned eller to istedet. Vi skal jo også lige hjem og kigge på det hus, som blev splittet ad af lejere.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ham & mig - hele historien kogt ned