Popcorn med karamel, havsalt og peanuts – Nanna Pretzmann
Projekt baby afblæst..

Popcorn med karamel, havsalt og peanuts

popcorn med karamel, havsalt og peanuts

Så blev det torsdag. Vi er stadig i Danmark og nyder den sidste uge i fulde drag, selvom den også er krydret med en del arbejde. Vi skal jo sætte det hus, som blev ødelagt af lejere, i stand og det tager altså sin tid, når det er alt, som skal ordnes. Bevares vi har hjælp til at få styr på det – men når vi har muligheden, for at give et nap med, så gør vi selvfølgelig det!

Humøret er blevet en del bedre end i sidste uge, hvor projekt baby blev afblæst. Vi tror og håber på, at det lykkes i næste måned.

I dag var jeg haft en særdeles sød tand. I Vilnius køber jeg ofte popcorn med karamel og idag meldte trangen sig altså, så jeg gav mig i kast med at lave dem selv. Det er i øvrigt ganske let. Jeg tilføjede også saltede peanuts og det kan altså anbefales. Det søde og salte går jo, som bekendt, skide godt sammen! Men de kan snildt undlades, hvis det ikke lige er dig.

Jeg skød i øvrigt genvej og poppede blot en pose popcorn i mikroen. Du kan dog sagtens lave dem i gryde også.

Opskrift på popcorn med karamel, havsalt og peanuts

1 pose mikro popcorn

4 dl rørsukker

50 gram smør

1 tsk natron

1 tsk havsalt

100 gram saltede peanuts

 

Start med at komme rørsukker i en gryde. Brug en stor gryde. Lad sukkeret smelte. Rør ikke rundt, men ryst blot gryden, hvis sukkeret skal omrokeres imens det smelter.

Imens sukkeret smelter poppes popcornene. Tag upoppede kerner fra.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Når sukkeret er smeltet tilsættes smør og havsalt. Rør rundt. Tag gryden af varmen og tilsæt natron. Karamellen begynder og bruse og bliver lysere. Det er meningen.

Tilsæt popcorn og peanuts. Her kommer vi til, hvorfor det er smart at vælge en stor gryde. Det fylder nemlig godt og klistre en del. Karamellen køler hurtigt, så være hurtigt når du rører rundt og fordeler den. Tag en bageplade med bagepapir og hæld popcornene over. Skil popcornerne en smule. Når det er køles kan du snildt brække det fra hinanden, men det er alligevel lettere, hvis det ikke er en stor klump.

popcorn med karamel, havsalt og peanuts

Find også opskrift på // Toblerone cheesecake // Tofifee cheesecake // Flødebolle brownie // Luftige chokoladeboller // Verdens bedste hvidløgsflutes //

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Projekt baby afblæst..