Fastelavnsboller med skildpaddecreme – lavet med wienerbrødsboller – Nanna Pretzmann
Fastelavnsboller med Tobleronecreme - lavet med wienerbrødsboller

Fastelavnsboller med skildpaddecreme – lavet med wienerbrødsboller

Fastelavnsboller med skildpaddecremeFastelavnsboller med skildpaddecreme

Jeg har hørt en masse om fastelavnsboller med skildpaddecreme inden, at vi tog til Danmark. Men jeg er faktisk ikke faldet over dem endnu. Dog lød det så godt, at jeg besluttede mig for, at lave nogle selv.  Og det var egentligt ganske let. Gider man ikke døjes med at lave wienerbrødsboller selv, så kan de altså købes klar til at bage, fra frost, i f.eks. Føtex. Nogle gang skal man bare hoppe over, hvor gærdet er lavest, så den søde tand kan blive stillet.

I øvrigt så vil jeg også lige anbefale, at du stikker næsen forbi min opskrift på gammeldags fastelavsboller. De er altså, uden at rose mig selv for meget, vanvittigt gode! Er du ikke til skildpadder, så kan jeg også anbefale at lave dem med hindbærskum.

Fastelavnsboller med skildpaddecreme

16 styk 

Wienerbrød

25 gram gær

2 dl lunt mælk

6-8 dl hvedemel

1/2 dl rørsukker

50 gram blødt smør

1 æg

1 knivspids salt

300 gram koldt smør (skal bruges til udrulning)

1 æg til pensling

 

Remonce

50 gram smør

50 gram sukker

50 gram marcipan

 

Skildpaddecreme

1/2 liter piskefløde

8 store skildpadder á 28 gram

 

Glasur

Flormelis

Kakao – den til bagning

Vand

 

Pynt

Hindbærdrys

16 små skildpadder

 

Find fremgangsmåden til wienerbrødsbollerne lige HER

 

Smelt skildpadderne. Enten over vandbad eller i en skål i mikroen. Jeg gjorde det sidste. Gav 30 sekunder og rørte, 30 sekunder mere og rørte til det sidste chokolade var smeltet sammen. Lad køle ned.

Hæld fløde og den smeltede skildpadde massen sammen i. Pisk massen til fløden bliver til skum.

Glasur laves ved at blande flormelis, kakao og en lille smule vand. Gerne en tyk en, så løber den ikke så let.

Flæk wienerbrødsboller. Brug eventuelt tyl til at komme flødeskummet, så det får et pænt mønster. På med låg og kom en klat glasur på toppen.

>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

Fastelavnsboller med skildpaddecreme

Find også opskrift på // Gammeldags fastelavnsboller // Semlor – svenske fastelavnsboller // Vandbakkelses kat // Vandbakkelse med hindbærskum //

 

4 kommentarer

  • Tina

    Waou totalt lækkert, det skal jeg da prøve lave 🙂
    Tak for dine altid lækre opskrifter 🙂
    En skøn weekend til du og familien 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Ser mega lækkert ud, dem vil jeg prøve at lave.
    Men jeg kan ikke helt læse ud fra fremgangsmåden, hvor remoncen kommer ind i billedet 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med Tobleronecreme - lavet med wienerbrødsboller