Jordbær- & hyldeblomstchampagne – en boblende sommerdrik – Nanna Pretzmann
Vi har udvidet familien

Jordbær- & hyldeblomstchampagne – en boblende sommerdrik

jordbær- & hyldeblomstchampagne opskrift jordbær- & hyldeblomstchampagne opskrift

Efter jeg lavede min første portion hyldeblomstchampagne, har jeg fået blod på tanden og udvikler hele tiden nye smage og varianter. Og mums det bliver godt. En af de mere simple, omend geniale ideer, var at tilsætte jordbær til opskriften og således lave jordbær- & hyldeblomstchampagne. Det smager dæleme godtnok godt. Jeg er helt ked af at hyldeblomstsæsonen lakker mod enden.

Som jeg nævnte i mit tidligere indlæg, så har jeg brugt champagneflasker og kapsel til mit projekt. Begge dele er købt online. Blot søg på google.

Opskrift på jordbær- & hyldeblomstchampagne

Cirka 8 flasker (750ml per styk)

30 hyldeblomstskærme

250 gram jordbær i skiver

4 liter varmt vand

600 gram rørsukker

3 økologiske citroner (saft plus skal)

2 spsk hvidvinseddike

2 liter koldt vand

Evt nogle stænger jordbærmynte

 

Følg også med på Instagram

 

Jeg starter lige med at nævne, at du ikke skal skylle hyldeblomsterne. Blot ryst dem for det værste skidt og insekter, skulle der være nogle af dem. Ellers risikere du at skylle smag og naturligt gær af dem. Hyldeblomstchampagnen sies i øvrigt også senere og så forsvinder urenhederne jo alligevel.

Kom 4 liter vand i en stor gryde og varm det op. Tilsæt sukker og lad det stå til sukkeret er opløst. Herefter køles det af igen og der kommes 2 liter koldt vand i. Tilsæt hyldeblomsterne, jordbærskiverne, saften og skallen fra 3 økologiske citroner, hvidvinseddike og eventuelt nogle stænger jordbærmynte. jordbær- & hyldeblomstchampagne opskrift

Kom et viskestykke over gryden og sæt den i et køligt, men ikke koldt lokale. Jeg tror mit står ved cirka 17-18 grader.

Lad væsken stå 2 dage og kig så til den. Overfladen burde være begyndt at skumme. (Hvis ikke, er det muligt at tilsætte en lille bitte smule tørgær. Det ved jeg, at nogle gør. Men jeg-selv blander mig fuldstændig udenom og lader naturen passe sig selv. Nogle gange går gæringprocessen lidt hurtigere end de to dage, andre gange lidt langsommere. Men det er vel også en del af charmen, at lade naturen styre processen og udfaldet en smule).

Lad jordbær- & hyldeblomstchampagnen stå i gryden i 4 dage mere og boble derud af.

Si herefter igennem et rent klæde, f.eks. et viskestykke, og kom så på flasker (husk at skold flaskerne inden). Jeg bruger champagneflasker og kapsler, da det skulle holde bedre end patentflasker, som risikere at springe. Jordbær & hyldeblomstchampagnen bobler jo videre på flasken og danner et stort tryk.

Jordbær- & hyldeblomstchampagnen skal i øvrigt stå i minimum en uge på flaske før du åbner og smager. Det er dælens svært at være tålmodig og vente, men det er bestemt ventetiden værd i sidste ende. Jo længere du lader den stå, jo mere udvikler smagen sig i øvrigt.

Med hensyn til holdbarheden, så burde den jo være på måneder/år, så længe flaskerne opbevares mørkt og køligt og man kan holde fingrene fra dem. Jeg har sat vores hyldeblomstchampagne i garagen – i tilfælde af eksplosion. Og så er det, det sted, hvor der er bedst plads til opbevaring, som også er køligt og mørkt.

jordbær- & hyldeblomstchampagne opskrift

Find også opskrift på // Hyldeblomstchampagne // Jordbær- og hyldeblomstsaft // Hyldeblomstsaft // Rabarbersaft // Syrensaft // Hjemmelavet Mokai // Hindbærdrøm – sommeren lækreste kage // Snickers islagkage // Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella og feta //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har udvidet familien