Drømmekage fra Brovst – Nanna Pretzmann
Pizzadej, som giver lækre sprøde pizzaer + forslag til fyld

Drømmekage fra Brovst

drømmekage fra Brovst opskrift

Nogle gange er det let, at glemme de gode gamle klassikere, som drømmekage fra Brovst, når man bager meget og det meste af tiden prøver og være kreativ og finde på nye opskrifter. Men det er dæleme en skam, for drømmekage var jo en del af min barndom og jeg elskede den. Den er simpel, men hamrende lækker. Og den dag i dag er jeg stadig lige vild med den svampede drømmekage med sødt topping.

Opskriften her er da også den klassiske fra min barndom, på nær altså at jeg har skiftet margarine ud med smør og kommet drømmekagen i muffinforme, istedet for en bradepande. Og så laver jeg lidt mere topping, for det gør altså kun drømmekagen bedre! Jeg har ingen anelse om hvor opskriften kommer fra oprindeligt. Jeg fik den nemlig af min mor dengang jeg begyndte at bage selv, som barn, og har bare været i min gamle bagemappe, for at grave den frem. Der faldt jeg i øvrigt også på opskriften på “den du ved nok” og den er altså en af de næste bageprojekter herhjemme, for det er jo årevis siden, at jeg har sat tænderne i sådant et stykke.

Opskrift på drømmekage fra Brovst

12 styk drømmekage muffins

250 gram hvedemel

50 gram smør

300 gram rørsukker

4 æg

2 dl mælk

3 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

 

Topping:

150 gram smør

100 gram kokosmel

250 gram farin

1/2 dl mælk

 

Mælk og smør smeltes i en gryde. Æg og sukker piskes sammen. Smør, mælk, mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker røres i.

Bages i midten af ovnen ved 200 grader (alm ovn) i cirka 20 minutter til de er gyldne.

Imens smeltes alt topping sammen i en gryde.

 

Følg også med på Instagram

drømmekage fra Brovst opskrift

Tag muffins ud af ovnen. Fordel topping på muffins. Jeg trykker dem lige i toppen med et æggebære , så toppingen rigtigt kan sive ned.

drømmekage fra Brovst opskrift

Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 5 minutter mere.

drømmekage fra Brovst opskrift

Find også opskrift på // Morfars æblecrumble // Brombær tærte // Snaskede brunsvigersnegle // Daim islagkage // Dumle kage // Snickers kage // P-tærte brownie //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizzadej, som giver lækre sprøde pizzaer + forslag til fyld