Et sært lille tip til affaldssortering – Nanna Pretzmann
Halloween donuts

Et sært lille tip til affaldssortering

AffaldssorteringAffaldssortering børn

For et par måneder siden besluttede jeg mig for at kaste lidt penge efter nye skraldespande. Jeg ville gerne gøre det med affaldssortering lidt lettere i hverdagen og mere visuelt for pigerne, for på den måde at inddrage dem mere i selve sorteringen og gøre det til en naturlig ting for dem. Der er, i min optik, alt for mange, som smider om sig med affald og ikke skænker det en tanke og der vil jeg altså gerne være med til at give mine børn gode vaner. Selv herude på landet går vi og samler andres affald op i haven. Det er dæleme da utroligt, at man stadig i 2019 tænker, at vinduet i bilen er en form for skraldespand til dåsebajere og gamle cigaretpakker!!

Nå, men jeg endte altså med at klikke et par mint grønne Brabantia pedalspande i 30 liter og affaldspiktogrammer fra Vildmedpiktogrammer hjem. Og det har været en kæmpe succes. Så stor en succes, at jeg føler for at dele det med dig, selvom det måske synes sært, at skrive om skraldespande og affaldssortering, her midt i opskrifter og fertilitetsbehandling. Men det er jo nu engang vigtigt at tage ansvar og implementere gode vaner og her er skisme en simpel måde, at gøre det til en naturlig del af hverdagen på. Og det synes jeg er total optur og deleværdigt!

Jeg startede ud med at købe to skraldespande. En til affald og en til plast. Men nu hvor jeg har opdaget, hvor let og hurtigt det faktisk er, at sortere alt direkte i køkkenet, så tror jeg, at vi skal have en tredje skraldespand til pap.

Pigerne har fundet en naturlig rytme og sortere nu selv. En gang imellem spørg de lige i hvilken spand skraldet skal i. Men for det meste har de helt styr på det, uden at vi blander os. De tager ansvar og synes det er sjovt. Og hvis affaldssortering ligefrem kan blive sjovt, fordi der er piktogrammer på skraldespandene, så er pengene vist godt givet ud.

Så tip hermed videregivet – måske kan du også bruge det.

Affaldssortering børn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween donuts