Havtorn marmelade – verden bedste – Nanna Pretzmann
Svamperisotto med kantareller

Havtorn marmelade – verden bedste

havtornmarmelade havtornmarmelade

Opskriften på havtornmarmelade er efter min overbevisning en af de bedste som findes. Jeg har fået den af min mor, hvor jeg i flere år har nydt godt af hendes hjemmelade havtornmarmelade med gulerod, æbler og hyben. I år har jeg således selv været på hyben og havtorn jagt og fyldt i fryseren, så jeg kan lave min egen marmelade forsyning indtil næste år.

Jeg går og bilder mig selv ind, at det er en sund spise. Både hyben og havtorn skulle jo være vanvittigt sundt. Et lille havtorn bær indeholder jo det samme c-vitamin, som en hel citron! Altså jeg ser selvfølgelig lige bort fra det faktum, at jeg også hælder sukker i, ikk’ 😛

Et lille tip til servering er ovenpå ost på en pestobolle med cheddar. Det smager bare drønhamrende godt. Ellers gør havtorn marmelade sig også enormt godt på tapasbordet.

Find opskriften på pestoboller

Opskrift på havtorn marmelade

3 glas havtornmarmelade

100 gram havtorn

300 gram rensede hyben

200 gram revne gulerødder

400 gram æbler i tynde skiver

450 gram rørsukker

1 vaniljestang

1/2 dl vand

 

Skræl æblerne, fjern kernehus og skær i tynde skiver og riv gulerødderne. Kom begge dele i en gryde med hyben og havtorn. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom begge dele i gryden og tilsæt også rørsukker og vand. Lad koge i cirka 30 minutter. Jeg blender herefter massen for at gøre den ensartet. Jeg er nemlig ikke til stykker i min marmelade. Men det er jo en smagssag.

Kom på skoldede glas.

 

Find også opskrift på // Solbærmarmelade // Hyldeblomstsaft // Syrensaft // Hyldeblomstchampagne //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svamperisotto med kantareller