Et hidsigt spektakel som sin mor – Nanna Pretzmann
Nogen græd ved frisøren

Et hidsigt spektakel som sin mor

“Du minder om din mor” er en sætning vores ældste datter forholdsvis ofte må trækkes med. Og det er altså ikke møntet på udseende, men ren og skær personlighedstræk. Bevares barnet er da helt sin egen, præcis som hendes mor er det. Men jeg må nu nok alligevel sande, at der er noget om snakken.

Hun er nemlig præcis lige så stædig og damp-ud-ad-ørene hidsig, som sin mor. Vi kan begge råbe misundesværdigt højt og trampe afsindigt hårdt i gulvet i arrigskab. Heldigvis er det mest af det ene hankøn i huset. Vi er nemlig enormt bevidste og meget enige om, at vi aldrig nogensinde tager fejl om noget som helst. Og gør vi det, så indrømmer vi det aldrig, som i aldrig nogensinde. Og åbenbart så gider vi så for det meste ikke diskutere med hinanden, men det gør nu nok også vores liv en smule lettere. Jeg tvivler på, at Dan er særlig enig i den betragtning, men mon ikke han har vænnet sig til det.

Men bortset fra mine mest elskelige sider, så har barnet altså desværre også arvet lidt fra mine mindre heldige sider. Nemlig min sarte hud! I hvert fald tendensen til mærkelige eksemer og hud, som kan reagere voldsomt, for lige børneeksem, som hun har været værst ramt af, tror jeg ikke, at jeg har døjet med. Eller jeg husker det i hvert fald ikke. Det må jeg spørge min moder om ved lejlighed. Til gengæld har min hud haft så enormt mange underlige udslæt igennem årene, og får det i øvrigt stadigt, at jeg ikke længere har styr på det. For mig kan det være svært at vide, hvornår min hud reagere, for det er ærlig talt lidt som vinden blæser. Men jeg styre som fingerregel totalt udenom parfume i creme. I hvert fald 100% til ansigtet, da det kan give mig eksem lignende udslæt rundt om munden.

Nå, men tilbage på sporet. Siden barnet var ganske lille har hun haft børneeksem. Ikke i voldsom, voldsom grad, men under knæerne på på ryggen, og nok til at det selvfølgelig irriterede og var trælst. Efter hun er blevet større har jeg erfaret at det kommet med kulden. Og hvert år har moderen totalt glemt at være på forkant og forsøge at starte med at smøre inden eksemet dukker op. Men i år, i anledningen af min flirt med Matas Medicare, så bliver både hende og jeg nu smurt med en fed og fugtgivende carbamid creme, som er både er svane-, astma- og allergimærket. Mig allermest for mine latterligt tørre skinneben og hende, fordi vi altså prøver at forebygge.

Indtil videre er der ikke dukket nogle tegn på eksem op, men det er jo svært at vide om det er den forebyggende indsats, om hun er vokset fra det eller det måske bare ikke er koldt nok endnu. Jeg har tidligere tænkt, at hun var vokset fra det, for at det alligevel dukkede op igen! Jeg smøre hende i øvrigt blot om aftenen, efter badet, hvor huden er fugtig og cremen lettere trænger ind.

Udover Matas Medicare carbamid creme har jeg også en repair creme stående i skabet, i tilfælde af at huden skulle få brug for en plejende creme til “ødelagt” hud. Repair cremen tilfører nemlig huden naturlige barrierestoffer, som virker genopbyggende. Her må jeg hellere lige indskyde, at hvis du er i tvivl om noget eksem, så er en smut forbi lægen nok den bedste ide i første omgang.

Og så må jeg atter igen lige slå et slag for Matas og de meget fair priser på medicare serien, hvor alle kan være med! Hånden på hjertet, så er det bare produkter, som bliver ved med at finde vej ind i vores hjem.

 

Til og med 23. december er der i tilbud på termometer fra Matas Medicare serien. Du sparer 150 bobs!

 

2 kommentarer

  • Maria

    Min ene tvillingesøn døjer også med eksem, om munden. Her bruger vi kræs babybalm, det virker rigtig godt her. Eksemet dukker altid op her når der bliver køligere.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nogen græd ved frisøren