Trøffelsnitter & fødselsdagsfest – Nanna Pretzmann
Pestosnegle med mozzarella & parmesan

Trøffelsnitter & fødselsdagsfest

Trøffelsnitter opskrift 

For et par uger siden holdte vi fødselsdag, for mig og vores mindste. Vi har fødselsdag med tre dages mellemrum, så siden hun kom til verden har det givet mest mening, at slå pjalterne sammen, når den pukkelryggede skulle inviteres.

Inden fødselsdagen skulle der selvfølgelig handles lidt af hvert. Vi inviterede på den klassiske boller og varm kakao med flødeskum. Men jeg smed da også en enkelt tærte på bordet. Ligesom der selvfølgelig også var dessert. Pæretærte og en ny opfindelse – nemlig trøffelsnitter. De er et pænt stort hit kan jeg afsløre, så jeg tænker da også, at du får opskriften nederst i dette indlæg.

Jeg ved ikke om du har hørt om BilkaToGO? Hvis ikke er det Bilka, som har gjort det muligt, at handle dagligvarer hjemme fra sofaen via deres hjemmeside eller appen. Så det der med at handle klarede vi lettere end nogensinde før. Jeg klikkede faktisk alt i den virtuelle kurv på BilkaToGo aftenen før vi regnede med at svinge forbi Bilka drive-in. Den obligatoriske handletur blev istedet erstattet med en legeaftale og da den sluttede smuttede vi en tur omkring Bilka i Skalborg, tastede mit mobilnummer ind på skærmen ved drive-in, fik parkeringsanvisning og sidst men ikke mindst leveret vores varer lige i bagagerummet. Meget lettere bliver det altså ikke. Vi sparede tid, lavede noget sjovt istedet og jeg undgik at smide alle mine impulskøb i kurven, fordi jeg altid er sulten, når jeg handler. Det koster 29 kroner, at få pakket sine varer, uanset størrelsen på den og det må siges at være ganske rimeligt og hurtigt tjent ind, når man undgår impulskøb.

Jeg tænker faktisk allerede på, at klare en del af juleindkøbene på denne måde! Jeg får nemlig tindrende julelys i øjnene, af at tænke på at slippe for selve trængslen og stresset ved at slæbe familien med ud og julehandle, men stadig have adgang til det kæmpe udvalg og alle tilbuddene fra tilbudsavisen. Istedet kan vi jo passende snuppe lidt ekstra julehygge herhjemme.


BESØG & LÆS MERE OM BILKATOGO


Og inden jeg glemmer det, så må jeg hellere stå ved mit løfte og dele opskriften på trøffelsnitter. December er jo nærmest det perfekt tidspunkt, at kaste sig over, at lave dem. For hvem elsker ikke både hindbærsnitter og træstammer?? I do! Og kombinationen af de to, sender dig fluks i kagehimlen. Jeg havde ikke nogle kagerester i fryseren, så jeg lagde to mazarintærter i kurven, da jeg alligevel handlede ind til hele herligheden på BilkaToGo!

Opskrift på trøffelsnitter

7 store trøffelsnitter

Hindbærsnittebund

1/2 vaniljestang

50 gram flormelis

200 gram hvedemel

40 gram mandelmel (jeg køre blot mandler til mel i min minihakker)

1 tsk bagepulver

150 gram smør i tern (tag det ud ad køleskabet 30 minutter inden brug)

 

Fyld – cirka 250 gram hindbærsyltetøj

 

Trøffelmasse

400 gram kagerester (jeg brugte en 1/2 Black magic chokoladekage)

100 gram revet marcipan

100 gram smeltet mørk chokolade

1 1/2 spsk kakaopulver

1 spsk hindbærmarmelade

3 tsk rom aroma

 

Marcipanovertræk

200 gram marcipan

90 gram flormelis

25 gram glukosesirup

 

100 gram smeltet chokolade

Tivolikrymmel

 

Sådan laver du en hindbærsnittebund

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med flormelis. Kom hvedemel, bagepulver, mandelmel i en skål og tilsæt flormelis/vaniljeblandingen. Miks godt. Tilsæt smørret og ælt godt sammen. Er dejen for tør kan du eventuelt tilsæt en spsk vand. Men vent og se om den ikke bliver glat uden.

Kom dejen på kød og i en lille time til den er kølet. Imens kan du passende hoppe ned og lave trøffelmassen og marcipan overtrækket.

Rul dejen ud i en firkant – cirka 35 x 20 cm. Jeg gør det på et bagepapir, så jeg ikke skal bøvle med at den klistre til bordet og alligevel skal flyttes bagefter.

Kom bagepapiret med dejen på en bageplade og bag ved 175 grader (varmluft) i 8-10 minutter.

Del dejen i to (2 x 10x35cm), imens den er varm og lad den herefter køle helt af.

 

Sådan laver du trøffelmasse

Kagen smuldres og de resterende ingredienser kommes i og æltes godt sammen. Husk og smag til med hindbærmarmelade og rom aroma (eller ægte rom) – det er jo en smagssag. Sæt massen til træstammer på køl.

 

Sådan laver du marcipanovertrækket

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Pak i husholdningsfilm og kom i køleskabet.

 

Sådan samler du trøffelsnitterne

Start med at kom hindbærsyltetøj på den ene hindbærsnittebund og læg den anden ovenpå.

Rul både trøffelmasse og marcipan overtræk ud i en firkant på 10 x 35 cm.

Kom først trøffelmassen ovenpå hindbærsnitten, herefter marcipan overtræk. Skær ud i 7 stykker (5x10cm).

Smelt chokoladen over vandbad. Fordel på trøffelsnitterne og drys med tivolikrymmel.

Voila en trøffelsnitte!

 

Find også opskrift på // Brændte mandler i mikroen på 5 minutter // Toffifee cheesecake // Kagemand af brunsviger // Tusindben af pølsehorn //

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pestosnegle med mozzarella & parmesan