Toffifee islagkage på hasselnøddebund – Nanna Pretzmann
Genbrugsjul og genbrugsgaver

Toffifee islagkage på hasselnøddebund

Toffifee islagkageToffifee islagkage

Toffifee islagkage kræver ikke de store at bakse sammen. Den minder utroligt meget om min Daim islagkage, men er altså blot baseret på Toffifee istedet. Lidt som min Toffifee cheesecake. Den er let at gå til, men en smule tidskrævende, da der er ventetid i forbindelse med afkølning. Men har man andre ærinder i mellem, så passer det jo perfekt.

Jeg tænker egentligt at toffifee islagkagen er det perfekte nytårsdessert!!

Opskrift på Toffifee islagkage på hasselnøddebund

(Cirka 8 personer)

Hasselnøddebund

4 æggehvider

3 dl rørsukker

150 gram hasselnødder

 

Toffifee islagkage

5 pasteuriserede æggeblommer

1/2 liter fløde

1 dl rørsukker

1 tsk vaniljesukker

125 gram Toffifee (gem 8 til pynt)

 

Karamel- og nougatsovs:

(Giver cirka 2 dl)

200 gram sukker

50 gram smør

1 1/4 dl piskefløde

1 tsk vaniljesukker

100 gram nougat

 

Pynt/tilbehør:

Toffifee (de 8, som jeg nævnte tidligere)

20 gram hakket hasselnødder

Karamel

Bær

 

Udstyr:

Springform (diameter 24cm)

 

Step 1: lav hasselnøddebund

Hasselnødderne skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og tilsidst nødder.

Kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min.

Lad afkøle helt.

 

Step 2: Lav karamel- og nougatsauce til Toffifee islagkage

Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.

Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.

Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.

Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje og nougat. Rør rundt til opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere.

Lad karamellen køle inden du skal bruge den i isen. Gem noget til pynt.

 

Step 3: Toffifee is

Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og vendes i med hakket toffifee. Smør karamellen ovenpå hasselnøddebunden inden du hælder Toffifee isen over. Kom i fryseren i mindst 4 timer.

Step 4: pynt Toffifee islagkagen 

Dette trin er ikke nødvendigt. Islagkagen kan sagtens spises som den er, men bliver absolut hellere ikke dårligere af at blive serveret med bær, nødder og ekstra Toffifee.

Toffifee islagkage

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm // Spinat boller // Knækbrød // Rødbede boller // Bounty cheesecake // Daim islagkage //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Genbrugsjul og genbrugsgaver