Skinkesnurrer – Nanna Pretzmann
Et drivhus for en Gucci taske

Skinkesnurrer

Skinkesnurrer Skinkesnurrer Skinkesnurrer

Omend jeg synes mine hvidløgsflutes og hvidløgsknuder med ost er verdens bedste, så skal der nogle gange lidt fornyelse til. Så fyldet er udskiftet. Inspirationen var skinkestang og jeg synes faktisk resultatet er blevet skide godt. Ungerne er vilde med dem og vi spiser skinkesnurrer både som tilbehør til aftensmad og tager dem dem i madpakken.

Opskrift på skinkesnurrer

20 skinkesnurrer

25 gram gær

5 dl vand

3 spsk olie

1 tsk honning

2 tsk salt

200 gram durummel

Cirka 500 gram hvedemel

 

Fyld

200 gram Philadelphia

2 tsk dijon honning sennep

100 gram skinkestrimler

Purløg (jeg brugte en her dusk fra supermarkedet. Husk at gemme det nederste. Purløget vokser op igen)

Salt og peber

 

Rør gæren ud i det lunkne vand. Pas på vandet ikke er for varmt. Det kan dræbe gæren og så får du ikke et luftigt og lækkert resultat, da dejen ikke hæver op, som den skal.

Kom de resterende ingredienserne i – undtagen hvedemel. Hvedemelet gemmer du til allersidst og kommer i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Det er bedre at bruge lidt for lidt, end lidt for meget.

Ælt dejen grundigt og længe. Herefter skal dejen hæve under klæde, i minimum halvanden time, på køkkenbordet. Gerne længere.

Imens forbereder du fyldet, som blot skal røres grundigt sammen undtaget purløget, som hakkes groft inden det kommes i.

Drys nu mel på bordet. Og rul dejen ud – cirka 55x35cm.

Fordel fyldet på hele firkanten.

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

Skinkeknuder

Marker midten på dejen og fold dejen på den lange led. Herefter skærer du cirka 20 strimler ud. Tag et stykke, snor det om sig selv, rul et par gange om to fingre og hiv enden op. Er du i tvivl, så googl blot kanelsnurrer på youtube – der findes rigtig mange fine videoer og fremgangsmåden er fuldstændig den samme.

Skinkeknuder

Lad efterhæve i cirka 20 minutter.

Bages i cirka 20 minutter ved 200 grader (alm ovn).

Kan med fordel fryses.

Skinkeknuder

Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsknuder // Verdens bedste hvidløgsflutes // Spinatboller // Grove spinatboller // One pot pasta – aftensmad på 10 minutter //

8 kommentarer

  • De ser godt nok lækre ud!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa Olesen

    Har aldrig hørt om “dijon honning sennep“, hvor finder du det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara M

    Ser lækre ud. Har du nogle forslag til, hvordan man evt. kan gøre dem lidt grovere/sundere til madpakken ? Kan der fx. bruges grahamsmel eller anden slags mel som erstatning for hvedemel? Eller tilføjes spinat/gulerod… hvordan ville du evt foreslå at justere? Tak for dine gode opskrifter 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Har du et forslag til, om man kan skifte osten ud med noget andet? Måske parmesan eller lign? Her i huset bryder vi os ikke om Philadelphia el lign ost, men synes de ser lækre ud til sønnens madpakke

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa Gitte. Umiddelbart tænker jeg at parmesan alene ikke giver den lækre cremede knude, men eventuelt pesto? Se opskriften her.

      KH
      Nanna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et drivhus for en Gucci taske