Status på operation rygestop – Nanna Pretzmann
Anmeldelse af Ankarsrum Assistent Original røremaskine

Status på operation rygestop

OBS – skrevet i december måned.
For efterhånden nogle uger siden trak Dan bremsen og besluttede sig for, at kaste sig ud i et rygestop. Ud med 2 pakker smøger om dagen og ind med sundere vaner og støttehjul i form af Nicorettes nikotinplastre og nikotintyggegummi. Og ved du hvad? Han har dæleme holdt det. Ikke en eneste gang er han faldt i og jeg er lidt på halen over, hvor skide sej han er. Det er altså vildt imponerende, at gå fra 40 smøger til 0, fra den ene dag til den anden.

Altså med det sagt, så jeg siger ikke, at det kun har været en dans på roser, for manden har været et skide surt løg undervejs. Så på den måde, så har vi alle kunne følge hans rygestopsrejse tæt. Men vi er da kommet helskindet igennem og vreden er vist også gået af ballonen, som man siger. Det var klart værst de første dage, hvor han også nærmest kravlede på væggene af rastløshed. Men på plussiden, så betød det også, at vi fik ordnet en del praktiks hængepartier. Den slags har man jo altid en masse af, når man har hus, så det kan jeg kun sætte pris på.

Spørger du ham, som vi selvfølgelig gør, det er jo trods alt hans rygestop, så har Nicorette været en enorm hjælp. Han har brugt plastre, som base og når fingrene alligevel har kriblet alt for voldsomt, har han tygget nikotintyggegummi, i stedet for at ryge en cigaret. Og det er var jo lige nøjagtig det han håbede at få ud af nikotinprodukter. Man kan vel kalde det hans støttehjul i en svær tid. Og forhåbentlig lære han selv at cykle. Der er vi ikke helt endnu, men Dan er positivt indstillet.

Hans motivation har klart været vores børn. Både i form af at bryde dårlige mønster, som let gives videre, men også økonomi, da rygning jo er en kæmpe udgift hver måned. Vi lægger i øvrigt pengene i sparegrisen og glæder os til den dag, hvor en rejse til Thailand kan indfries.

For mit eget vedkommende har jeg forsøgt at være støttende omkring hele processen og gjort det klart at det udelukkende er hans valg at stoppe med at ryge og at jeg ikke bliver sur eller skuffet, hvis han ombestemmer sig. Det er udelukkende ham, som lysten skal komme fra. Ikke mig. Så derfor skulle der heller ingen dunk i hovedet være fra min side, hvis det ikke gik som planlagt.

Men jeg er selvfølgelig heller ikke perfekt – på et tidspunkt bliver selv den mest overskudsagtige person ramt af et surt løg og giver igen. Men jeg synes faktisk, at det hører sig til petitesserne og at vi generelt har klaret det godt sammen! Vi er et godt team, ham og jeg, og det er en god hjæp, sammen med Nicorette, når smøgerne skal kvittes.

 

Instagram kan du følge Dan de seneste uger. Jeg har nemlig lagt hans rygestopsrejse i mine højdepunkter.

 

For mere information se nicorette.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Ankarsrum Assistent Original røremaskine