Forspiring til drivhus og køkkenhave – Nanna Pretzmann
Insekthotel i haven | Et sjovt og lærerigt insekt projekt

Forspiring til drivhus og køkkenhave

I år skal den have fuld smæk i køkkenhaven. Vi har købt et drivhus på hele 18 kvadratmeter, vi skal have højbede og frugttræerne er plantet. Og bedst af alt, så elsker vi simpelthen at være i gang med projekt selvforsyning i sommermånederne.

Det hele er lidt af et familieprojekt, hvor alle mand – både korte, lave og høje – hjælper til, hvor evnerne og lysten sætter ind.

I sidste uge startede ungerne og jeg projekt forspiring til drivhus og højbede. Ungerne har lavet små skilte til kasserne, så vi kan se hvad der er hvad og vi har sået lidt af hvert. Snart rykker de første spire ud af spirekassen og over i noget større indtil nattefrosten er væk. Og noget nyt skal sås i bakkerne, så vi er godt forberedt og kan smække direkte i jorden, når temperaturerne stiger.

Frøene er sået i så- og priklejord i forspiringskasserne. Både jord og kasser er købt i Billig Blomst.


Læs også høns i haven


Indtil videre har vi sået tomater i alle mulige afskygninger, både store og små, gule og røde, agurk, squash, melon, majs, ærter, salater, bønner og diverse krydderurter. Og seriøst jeg kan næste ikke vente til at vi om et par måneder kan plukke det første. Og ungerne kan rende og plukke alle de ærter og tomater de har lyst til. Selvforsyning er noget af det skønneste i hele verden. Smagen og det faktum, at man kan plukke lige uden for egen havedør er altså svær at slå.

I disse Corona tider er det egentlig rart at have hyggeprojekter at kaste sin kærlighed over. Og bæredygtigt er det ovenikøbet også. Jeg ser egentlig kun positive afkast af selv at gro sine egne grøntsager.

Hov og jeg var da lige ved at glemme at vi også, for et par uger siden, lagde kartofler til spiring. Jeg forestiller mig at der ikke går længe inden vi smider de første i jorden. Eventuelt med plastik over, for at holde jorden varmere og sætte skub i processen. Men først skal resten af drivhuset lige samles.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Insekthotel i haven | Et sjovt og lærerigt insekt projekt