Insekthotel i haven | Et sjovt og lærerigt insekt projekt

Insekthotel i havenInsekthotel i haven

Umiddelbart har vi allerede enormt mange gode og selvskabte insekthoteller i vores have og vi planlægger jo endnu flere, da vi skal have massere af vilde blomster denne sommer.

Men jeg synes simpelthen at ideen om at lave et insekthotel med ungerne var så fin, at den måtte udføres. Det giver børnene en helt andet fornemmelse for insekter, deres boer og hvor vigtige de er for vores natur. Og det gør det lettere at følge processen, når man kan følge med på tæt hold. Og måske er det en oplagt ide, at dele her i Corona tiderne?!

Insekter i haven vil vi gerne have fordi de bestøver blomster, er føde for andre dyr og de fremmer biodiversiteten. Med andre ord – vi har brug for insekter! Så at give dem et opholdssted, hvor de kan lægge æg, skjule sig for rovdyr og overvintre giver god mening.

Hvordan laver man et insekthotel? Og hvor skal det sidde?

Vi valgt at bruge en gammel vinkasse som insekthotel og hænge den forholdsvis lavet (cirka 1 – 1,5 meter over jorden), således at børnene let selv kan følge med i hvad der sker. Vi har sat den i læhegnet bag vores hus, så den sidder et roligt sted, hvor det ikke generer os, at der flyver lidt ekstra insekter rundt. Vi satte i øvrigt kassen op inden vi fyldte den.

Til at fylde insekthotellet fandt pigerne små grene, som de målte og klippede/savede i passende længder, store og små grankogler, mos, tørret græs, gamle kastanjeskaller og bark. Det perfekte inventar til et lille himmerig for krible krable dyr som mariehøns, bænkebidere edderkopper, biller og ørentviste.

Foran hele herligheden satte vi hønsenet, for at fuglene ikke skal finde på at hugge materialerne til at bygge rede af.

Det er altså super simpelt at lave et insekthotel selv og pigerne er meget spændte på hvem der flytter ind.

Insekthotel i haven

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Anita
    24. marts 2021 / 7:23 am

    Hvor er det bare fint. Må det hænge i solen eller skal det hænge i skygge? Kærligst Anita

    • 21. april 2021 / 1:47 pm

      Vores hænger i skyggen, men jeg tænker begge dele fungere 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?