Verdens bedste kardemommesnurrer – Nanna Pretzmann
Smid skemaerne ad h til

Verdens bedste kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer opskrift Kardemommesnurrer opskrift
Hvis der er noget som jeg elsker ved Sverige, udover selvfølgelig Astrid Lindgren, så må det absolut være kardemommesnurrer. De både dufter og smager himmelsk. Faktisk er luften, som spreder sig i hjemmet, når de bages, intet mindre end fantastisk.
Opskriften her er let at følge og resultatet er store, bløde og velsmagende kardemommesnurrer.

Og her på falderebet må jeg lige tilføje, at det virkelig lønner sig at finde morteren frem og knuse kardemommefrøene selv.

Og spis endelig kardemommesnurrene lune. Imorges lunede jeg et par stykker til morgenmaden og de smagte som nybagte. Og huset duftede lige så.

Opskrift på kardemommesnurrer

15 store kardemommesnurrer 

Kardemommesnurre dej

25 gram gær

1 dl lunken mælk

50 gram blødt smør

1 spsk rørsukker

1 tsk kardemomme

1/4 tsk salt

2 æg

Ca 6 dl hvedemel

1 æg til pensling

 

Remonce

100 gram blødt smør

2 dl farin
1 spsk knuste kardemommefrø

1 spsk kanel

Evt 100 gram revet marcipan

 

Sukkersirup

1/2 dl kogende vand

1/2 dl rørsukker

1/4 tsk kardemomme

 

Step 1: lav dejen

Begynd med at røre gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da den så kan dræbe gærcellerne, så dejen ikke hæver op. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem.

Lad hæve en god times tid, eller til dobbelt størrelse. Imens kan du bikse remoncen sammen.

 

Step 2: lav remoncen

De fire ingredienser røres godt sammen.

Kardemommefrøene har jeg selv knust i en morter.

 

Step 3:  slå en knude på kardemommesnurrerne

Rul dejen ud på meldrysset bord. Du skal rulle en firkant på 25 x 60 cm.
Kom hernæst remonce på og fold dejen ind over sig selv på den lange led, således at den får 3 lag.
Tag kagerullen og rul igen dejen. Denne gang til 30×30. Forsigtig så dejen ikke går i stykker.
Skær strimler af cirka 2 cm bredde. Stræk og sno en strimmel. Vikl den herefter om to fingre (pegefinger og langemand) og fæstn under bunden.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Kardemommesnurrer opskrift Kardemommesnurrer opskrift
Lad efterhæve i cirka 30 minutter. Pensl med æg og drys med perlesukker.

Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 10-12 minutter.

 

Step 4: lav dejen

Så skal sukkerlagen laves. Kom de tre ingredienser i en gryde og lad det simre i cirka 5 minutter.

Når kardemommesnurrerne kommer ud ad ovnen pensles de med sukkerlagen. Det er sukkerlagen, som giver det glansfulde look.

Kardemommesnurrer opskrift

Find også opskrift på // Kanelsneglekage // Chokoladebomben // Black magic // Grove Spinatboller med chiafrø // Grove gulerodsboller med hytteost //

11 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smid skemaerne ad h til