Foccacia med ramsløg – Nanna Pretzmann
Ramsløg - hvor og hvordan

Foccacia med ramsløg

Foccacia med ramsløg opskrift
Foccacia med ramsløg opskriftFoccacia med ramsløg opskriftRamsløgsæsonen er over os og herhjemme går den så absolut ikke spildt. Udover foccacia med ramsløg har vi produceret ramsløgsalt, olie og smør i lange baner. De to sidstenævnte kan snildt gå i fryseren, imens ramsløgsalt sagtens kan nøjes med en lufttætbeholder.

Det er første gang, at jeg bruger ramsløg direkte ned i mit bagværk, men absolut ikke sidste. Ikke nok med at det giver den smukkeste grønne farve, så smager brødet også skønt af ramsløg.
Ramsløg kan erstattet af spinat, som også giver en smuk grøn farve, men altså ingen smag.

Opskrift på foccacia med ramsløg

25 gram gær

4 dl lunken vand

2 håndfulde ramsløg

1 spsk olivenolie

1 tsk honning

2 tsk havsalt

100 gram durum

Cirka 500 gram hvedemel

 

Fyld – kan udskiftes efter smag og behag:

Olivenolie
Halve cherrytomater

Feta/salattern

Havsalt (eller ramsløgsalt)

 

Start med at smuldre gæren i halvdelen af det lunkne vand.
Den anden halvdel af vandet kommer jeg i min foodprocessor sammen med ramsløgene og kører det til en jævn masse.
Herefter kommes massen over til gær og vand. Olivenolie, salt, honning og durummel tilsættes. Lidt efter lidt tilsættes hvedemelet. Ramsløgene gør dejen våd og klistret at arbejde med, men det er vigtigt ikke at komme for meget mel i, da det vil gøre brødet tørt.
Lad dejen hæve under klæde i en god times tid. Har du god tid anbefaler jeg at bruge mindre gær og lade dejen hæve længere.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Foccacia med ramsløg opskrift
Efter hævningen er dejen godt klister, men lad være med at falde for fristelsen og komme en masse mel i. Kom i stedet mel på køkkenbordet, vip dejen ud oveni, fold den et par gange over sig selv før du kommer den på en bageplade med bagepapir. Det er lettest at bruge en dejskraber.
Lad efterhæve i cirka en halv time og tænd ovnen på 200 grader (varmluft).

Kom en smule olivenolie på fingrene og tryk dybe huller i dejen. Dryp dejen med olivenolie og fordel feta/salatternene og de halve cherrytomater. Tryk fyldet en smule ned i dejen. Drys tilsidst med havsalt (eller ramsløgsalt).

Foccacia med ramsløg opskrift

Bages i 15-20 minutter til gyldent.

Foccacia med ramsløg opskrift
Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsflutes med ost // Ramsløgsnurrer // Flødekartofler // Pasta med kantareller // Svamperisotto // Taco tærte //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramsløg - hvor og hvordan