Osteboller med squash & krydderurter – Nanna Pretzmann
DIY: sy en slyngevugge

Osteboller med squash & krydderurter

Osteboller med squash & krydderurter
Osteboller med squash & krydderurter
Vi har haft en del squash i drivhuset og de jeg har selvfølgelig brugt en del i mit bagværk, hvor det virkelig gør underværker. F.eks. kan det virkelig anbefales at prøve squashbrud eller linseboller med squash, som virkelig mætter fantastisk.

Og så selvfølgelig bollerne her, som gør sig fremragende som sandwichbrød i madpakkerne eller blot til en ostemad. På grund af squashen holder de sig godt, uden at blive tørre med det samme.

Opskrift på osteboller med squash & krydderurter

10 stk osteboller

25 gram gær

3 dl vand

200 gram revet squash

2 tsk salt

1 tsk honning

3 spsk creme fraiche (græsk yoghurt eller lignende)

1 mozzarellabøf à 125 gram skåret i mindre stykker

1 god håndfuld friskhakket oregano/timian

200 gram durummel

Cirka 450 gram hvedemel

25 gram parmesan til drys

 


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Opløs gæren i det lunkne vand. Det skal ikke være for varmt, da det så vil tage livet af gæren.
Hvis du har god tid, så prøv at brug mindre gær og lade dejen hæve længere tid. Gerne et par timer eller tre. Jeg bruger sjældent selv mere end 5 gram gær, når jeg bager. En pakke gær rækker langt her i husstanden.

Tilsæt squash, honning, salt, mozzarella, krydderurter og rør grundigt sammen. Kom durummel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt.

Der skal muligvis mere mel i, men vær opmærksom på ikke at blive ved med at komme i. Squashen gør dejen våd at arbejde med, men sandwichbollerne bliver tørre, hvis man putter alt for meget mel i. Brug istedet godt med mel på bordet, når du skærer bollerne ud.

Lad herefter dejen til osteboller hæve tildækket på køkkenbordet i en god times tid eller længere, hvis du bruger mindre gær.

Vip osteboller dejen ud på et meldrysset bord og brug en dejskære, dyppet i vand, til at skære 10 stykker.

Kom på bagepapir og lad efterhæve i cirka 20 minutter og drys med parmesanosten.

Sandwichbrød med ost & krydderurter

Bages ved 250 grader i cirka 12 minutter. Har du et bagestål anbefaler jeg at bruge det. Ellers anbefaler jeg at varme bagepladen med i ovnen og at sætte bagepapiret med boller på den varme plade.

Kan fryses!

Find også opskrift på // Pizzastænger // Ostestænger // Frøsnappere // Grove Spinatboller med chiafrø //

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: sy en slyngevugge