Sundere romkugler af sorte bønner – Nanna Pretzmann
Koldhævede squashboller

Sundere romkugler af sorte bønner

Romkugler af sorte bønner opskriftRomkugler af sorte bønner opskrift

Jeg har set tonsvis af sundere kager med bønner florere i mit feed på diverse sociale medier, men altså haft en smule svært ved at tro på, at romkugler med sorte bønner virkelig kunne smage af den ægte varer. Sjovt nok, for jeg ved jo egentligt godt at både nicecream og brownie med kikærter kan smage totalt syndigt uden at være det på samme måde som almindelig is og kage.

Men sagt fra en inkarneret romkugle fan, så kan man faktisk snydes til at tro, at man indtager den ægte varer. Børnene opdagede ikke engang, at de ikke spiste almindelige romkugler og det i sig selv må jo være et kvalitetsstempel.

Romkuglerne med sorte bønner er sundere end de almindelige, fordi de indeholder en del protein og sundt fedt. Men alt med både, som man siger.

Opskrift på romkugler af sorte bønner

18 stk romkugler

1 dåse sorte bønner

150 gram dadler (uden sten)

3 spsk kakao

100 gram valnødder

1 spsk hindbærmarmelade (smag til)

3 tsk rom aroma (smag til)

Kokosmel til rulning

 

Fremgangsmåden er simpel – alt kommes simplethen i en blender eller foodprocessor og kører sammen til en jævn masse. Smag til med marmelade og rom aroma.
Form kugler og rul dem i kokosmel.

Romkugler af sorte bønner opskrift

Find også opskrift på // Nicecream – bananis // Chokoladebrownie med kikærter // Grøn smoothie // Smothies // Linseboller med squash // Grove gulerodsboller // Grove spinatboller med chiafrø //

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede squashboller