Cheeseburger boller – Nanna Pretzmann
Ro i maven

Cheeseburger boller

Cheeseburger boller opskrift Cheeseburger boller opskrift Som jeg har nævnt mange gange før, så har vi altid brød i fryseren til madpakker. Simpelthen fordi det er alt for dyrt at købe mad hver gang vi er på tur. Det er vi nemlig ofte og børnene er altid sultne 5 minutter i kørt hjemmefra.
Tricket kan så være lidt fornyelse i madpakkerne, så vi ikke kører død i dem og samtidig huske på, at det gerne må være let at pakke og spise på farten.
I dag har vi bagt en omgang cheeseburger boller. De er super lækre og børnene er vilde med dem. Pigerne foretrækker dem rimelig neutrale med oksekød og ost. Var det kun os voksne havde vi nok tilsat ketchup, fransk sennep, syltede rødløg, syltede agurker osv. Så slå endelig fantasien løs og kom lige det i, som du tænker kunne være lækkert!!

Opskrift på cheeseburger boller

16 cheeseburger boller

25 gram gær

4 dl lunken mælk

50 gram smeltet smør

2 æg

1 tsk salt

2 tsk rørsukker

Cirka 12 dl hvedemel

Pensling: 1/2 æg

 

Cheeseburger boller – fyld:

En smule olie

Et lille hakket løg

400 gram hakket oksekød

Salt & peber

175 gram revet cheddar (eller gouda

Eventuelt ketchup, fransk sennep, syltet agurk, bacon, syltet rødløg eller lige hvad du synes om..


Drys

Sesam

25 gram revet cheddar (eller gouda)

 

Start med at røre gæren ud i det lune mælk. Pas på, at mælken ikke er for varm. Det tager livet af gæren. Tilsæt æg, salt, rørsukker og smør. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens.

Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel.

Lad dejen hæve en god times tid på køkkenbordet. Har du god tid, så brug mindre gær og lad dejen hæve længere. Mindre gær og længere hævetid gør altid noget godt for dit bagværk.

Imens kan du forberede fyldet. Kom en smule olie på en pande og varm den op. Hakket løget og steg. Tilsæt det hakkede oksekød og smag til med salt & peber.

Del dejen i to stykker. Drys mel på bordet. Rul hvert stykke ud til en aflang firkant og del i 8 stykker. Jeg bruger en dejskære til jobbet. Fordel det revne cheddar på stykkerne. Tilføj herefter cirka en spsk oksekødsfyld på hver bolle.

Saml dejen om fyldet og tryk enderne godt sammen, så fyldet ikke løber ud.


>> Følg også med på Instagram <<


Cheeseburger boller opskrift
Sæt cheeseburger bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir.
Lad efterhæve i cirka 20 minutter.
Pensl med æg, drys med sesam og drys med ost.

Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 12-14 minutter til de er gyldne.

Cheeseburger boller opskrift Cheeseburger boller opskrift

Find også opskrift på // Hvidløgsbrød med ost // Morgenboller // Gulerodsboller med squashboller // Kærnemælksboller // Grove spinatboller med chiafrø // Grove pølsehorn med gulerod //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ro i maven