Et forsvundet barn, brug af tablets og Smølfe kyskager – Nanna Pretzmann
Hjemmelavet flødeost med hjemmebagt vallebrød

Et forsvundet barn, brug af tablets og Smølfe kyskager

Indlægget er sponsoreret

Smølfe kyskager

 

Søndag morgen var en blandet landhandel af børn, som var kommet lidt for sent i seng, efter et hyggeligt besøg hos morfar, og efterfølgende en smule for tidligt op. Resultatet var små irriterede børn, som ikke helt kunne lade være med at drille hinanden, til trods for at de sad og slappede af med deres Ipads. Hende lillesøster kan godt være en rigtig drillepind og vil gerne have fingrene i tablets. Hun skyer ingen midler i hendes mission og hiver gerne i hår og dets lige, for at nå målet. Den laban. Ikke desto mindre kunne jeg pludselig ikke finde et barn. Zilje var pist væk og svarede ikke, når jeg kaldte.

SAM_2830

Jeg må indrømme, at jeg fik en smule sved på panden, for hun var altså ingen steder at se. Indtil jeg stak hovedet ind på badeværelset. Her havde hun placeret sig på en lille pude, med dynen omkring sig og så selvfølgelig Smølferne på MinBio. Haha den lille tosse var blevet træt af ikke at kunne sidde i fred, så hun sagde med den største selvfølgelighed “jamen mor, her kan Sigga jo ikke nå mig” og det måtte jeg selvfølgelig give hende ret i.

Herhjemme har vi ikke som sådan regler omkring brugen af pigernes tablet. Vi oplever, at når den er frit tilgængelig, så er den ikke spændene altid, men nærmere når et behov for at koble af opstår. Nogle dage bruges den meget og andre dage nærmest ikke. På den måde syntes jeg egentlig den er et god redskab og MinBio giver ungerne frit lejde til at vælge præcis det de har lyst til at se, når de har lyst til at se det.

Mødet med MinBio har resulteret i en stor kærlighed til Smølferne, som altså nu også er temaet, når de store fylder 4 år og holder fødselsdag først i juni. Søndag blev derfor også brugt på at forsøge os med Smølfe kyskager, som kunne gå til vores Smølfe tema. De var ret populære skulle jeg hilse og sige. I hvert fald blev rub og stub spist, så vi må have lavet en portion mere til næste weekend.

Skulle du være fristet til selv at forsøge dig med Smølfe kyskager, så kommer opskriften selvfølgelig herunder.

Print Recipe
Opskrift på smølfe kyskager
Forberedelses tid 10-15 minutter
Tilberedningstid 1 time 15 minutter
Antal personer
styk Smølfe kyskager
Ingredienser
Forberedelses tid 10-15 minutter
Tilberedningstid 1 time 15 minutter
Antal personer
styk Smølfe kyskager
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 110 grader (alm ovn)
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt herefter rørsukkeret lidt af gangen under omrøring. Pisk godt sammen. Tilsæt vanilje efter smag og pisk. Massen skal være så stiv, at den kan stå samt holde formen.
  3. Herefter delte jeg massen i to skåle. Lidt mere til den blå skål end den hvide. Jeg brugte blå pastafarve til at farve med. Til at lave Smølfe kyskagerne brugte jeg tyl og sprøjtepose. Blåt nederst, en blå tud og herefter en hvid hat.
  4. Bages i cirka 1 time og 15 minutter. Bagetiden kan variere alt efter ovn.
  5. Da de var bagt og kølet satte jeg sukkerøjne på med en smule glasur (flormelis & vand).
Del denne opskrift

 

For dem, som ikke kender MinBio, så er det en abonnements baseret tjeneste, som giver fri adgang til massevis af serier og film til børn. Den koster 49,- om måneden, der er ingen binding og i kan prøve 14 dage for 1 krone lige HER. Vi har nu brugt tjenesten i snart et halvt år og har kun positiv erfaring at dele om den.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet flødeost med hjemmebagt vallebrød