Livet er så forbandet skrøbeligt

Koldskåls cheesecake med jordbær

koldskåls cheesecake

koldskåls cheesecake SAM_2767 SAM_2766

Som jeg vist før har luftet, så er jeg svært begejstret for koldskål og især den hjemmelavede variant med jordbær. Mums. Det hører sig ligesom til sommeren, synes jeg. Og har vejr gutterne ret, så er sommeren jo snart ovre os igen. Også her i Nordjylland. Jeg må indrømme, at jeg har været svært misundelig på Kjøbenhavernes vejr de seneste dage. Når man sidder og kigger ud på regnvejret, i sin striktrøje, og samtidig ser strand billeder på Instagram, så skal jeg ikke være for fin til at indrømme at misundelsen viser sit lumre grønne fjæs. Men man kan jo kun håbe, at vejr guderne snart sender lidt i den Nordjyske retning.  Mon ikk’?! 🙂

Denne koldskåls cheesecake er en variant af sommerens populærere spise. Den smager dejlig frisk og sød på en og samme tid. Jeg har brugt hjemmelavede kammerjunker og koldskål, men har man travlt kan man jo købe sig til begge dele og blot bruge det i stedet 🙂 Dog vil jeg klart anbefale at tilføje jordbærrene til koldskålen. Det gør sig så godt.

Print Recipe
Koldskåls cheesecake med jordbær
Region Kage
Forberedelses tid 45 minutter
Ventetid Ventetid imens kagens stivner
Antal personer
Ingredienser
Koldskåls cheesecake
Pynt
  • 150 gram jordbær (siderne samt ovenpå)
Region Kage
Forberedelses tid 45 minutter
Ventetid Ventetid imens kagens stivner
Antal personer
Ingredienser
Koldskåls cheesecake
Pynt
  • 150 gram jordbær (siderne samt ovenpå)
Instruktioner
  1. Kør kammerjunker i minihakkeren eller blenderen til de er knuste og som krummer. Tilsæt den bløde smør og miks godt. Kom i bunden af en springform eller bagering. Jeg har brugt en bagering med en diameter på cirka 20 cm. Sæt i køleskabet og når bunden er stivnet kan man pynte med skiver af jordbær rundt i kanten (kan undlades).
  2. Kærnemælk og jordbær blendes sammen. Jeg brugte som sædvanlig min minihakker, som bare er så god. Efterfølgende piskes (med håndmikser) smørost, marscapone, rørsukker, kornene fra en vaniljestang samt skallen af citron i. Husk at smag til. Kom 10 blade husblas i koldt vand i 5 minutter. Kram vandet af og smelt over vandbad eller i mikroovnen. Inden det kommer i cheesecakemassen plejer jeg at hælde lidt af den i (meget forsigtigt) i husblassen, for at det har nogenlunde samme temperatur. Hæld forsigtigt husblassen i, under omrøring og rør godt sammen. Hæld over bunden og sæt i køleskabet og lad stivne.
  3. Efter 4-5 timer kan cheesecaken pyntes. Jeg har brugt jordbær samt jordbærmynteblade.
Del denne opskrift

 

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Verdens bedste gulerodskage // Hjemmebagte Birkes // One pot pasta // Hvidløgsflutes //

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Livet er så forbandet skrøbeligt