Fredagskagen: Flødebollelagkage

Flødebollelagkage

Flødebollelagkage

flødebollelagkageflødebollelagkage Flødebollelagkage. I onsdags var det, som nævnt, mine pigers 5 års fødselsdag. 5 år! Jeg kan stadig ikke helt forstå præcis hvor hurtigt tiden flyver forbi. Jeg kan i hvert fald overhovedet ikke følge med! På sin fødselsdag bestemmer man selv menuen herhjemme. Det er en slags tradition jeg har taget med fra mit barndomshjem. Det plejer at inkludere aftensmad, men rappenskralderne havde altså et ekstra lille ønske. En kage med jordbær og flødeboller. Til start vidste jeg ikke helt hvordan jeg skulle gribe det an. Indtil altså jeg kom i tanke om en opskrift på en let sommerdessert jeg engang fik stukket i hånden, men altså aldrig har afprøvet. Den indeholder både flødeboller og jordbær og nu her bagefter kan jeg sige, at den var en succes. Jeg aner ikke hvor opskriften stammer fra, da jeg blot har den håndskrevet på et stykke papir.

Opskrift på flødebollelagkage med jordbær

Cirka 8 personer 125 gram knuste makroner 12 flødeboller 1/4 liter fløde 1/2 bøtte creme fraiche 18% (cirka 250 gram) 2 tsk vaniljesukker 1 spsk flormelis   Pynt: Revet chokolade 500 gram blandet bær   Tag et lille fad. Knust makronerne og kom dem i bunden af fadet. Tryk herefter flødebollerne ned oveni makronerne.

>> Følg også med på Instagram <<


flødebollelagkage

Pisk fløden til flødeskum. Creme fraichen mikser du med flormelis og vaniljesukker inden du vender den i flødeskummen. Kom derefter massen ovenpå flødebollerne i fadet. Pynt til sidst med bær og revet chokolade. Jeg synes en mørk chokolade gør sig bedst, men det er selvfølgelig en smagssag. Vigtigt: Lad flødebolle lagkagen hvile et par timer på køl inden servering, så den samler sig. Hvis den ikke får lov at stå kan de ikke skæres i stykker eller blive stående uden en bagering. UPDATE: Flødebollelagkage skal sagtens laves i en bagering (som øverste billede). Lad den blot stå og “samle sig” en halv dags tid i køleskabet ☺️ flødebollelagkage   Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Oreo/hindbær cheesecake // Oreo brownie med Oreo fyld // Bounty cheesecake // Hindbærdrøm // Sommerdrøm på mandelbund //