Fredagskagen: marengskage med mascarponefyld & jordbær

marengskage marengskage marengskage Fredagskagen er i denne uge med et hint af sommer. Det synes jeg var passende nu, hvor vi sidder og sveder i varmen på Rhodos ;) Men måske er sensommeren kommet til DK? Jeg håber det næsten, for elles blev vi jo nærmest snydt for en sommer i år. I skrivende stund er vi lige gået ind i august (jep, jep jeg forbereder i god tid) og regnen plasker ned udenfor vinduerne på rigtig efterårs maner. Øv. Endnu engang har jeg lavet en kage, som er ganske let at gå til og hurtig at bikse sammen, men som smager ret så lækkert. Jeg sætter selv pris på, at opskrifter er lette at gå til og ikke tager alt for længe. Det kan nemlig godt være svært, at finde tid og overskud til  med 3 små børn.

Opskrift på marengskage med mascarponefyld & jordbær

Marengskage Kagedej 4 æggeblommer 1 dl rørsukker 1/2 dl mælk 100 gram smeltet smør 2 dl hvedemel 2 tsk bagepulver 1 tsk vaniljesukker   Marengs 4 æggehvider 2 dl rørsukker 1/2 tsk vaniljesukker 100 gram hakkede grofthakkede mandler   Mascarponefyld 250 gram mascarpone 1 vaniljestang 2 1/2 dl fløde 1 spsk. flormelis   Pynt Jordbær   Først laves kagedejen. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt mælk og smør og herefter hvedemel og bagepulver. På et stykke bagepapir tegner du en firkant (30 x 30 cm) og fordeler herefter kagedejen i et tyndt lag. Herefter skal marengsen piskes sammen. Tag æggehvider og pisk dem stive. Tilsæt herefter rørsukker og pisk til hviderne bliver seje. Det tager et par minutter. Fordel ovenpå kagedejen og drys med mandlerne.  

>> Følg også med på Instagram <<

marengskage Bag ved 150 grader (alm ovn) i cirka 30 minutter. Lad bunden køle helt af. Imens laves marcarponecremen. Skrab de sorte korn ud af vaniljestangen. Kom det i flormelissen og kom det i en skål med mascarpone og fløde. Pisk til skum. Del marengskagen på midten. Kom mascarponefyld på den ene halvdel og kom den anden ovenpå. Pynt med jordbær. marengs img_7559 Find også opskrift på // Flødebollelagkage // Smølfemuffins // Sommerdrøm // Hindbærdrøm // Toffifee cheesecake // Møllehjul med ostefyld // Spinat møllehjul med mozzarella & pesto // Rødbede boller //