Nytårsdesserten: brownie med karamel & havsalt


Brownie med karamel & havsalt
Brownie 250 gram smør 150 gram mørk chokolade 4 æg 3 dl rørsukker 2 1/2 dl mel 3 spsk. kakao 150 gram valnødder (kan undlades) Karamel med havsalt 1 dåse kondenseret mælk 80 gram smør 1 1/2 dl farin 1 tsk havsalt Karamel med havsalt er fundet på Sofies spisekammer. Original opskrift HER.Sådan laver du en brownie med karamel & havsalt:
Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt skiftevis mel, kakao og smør/chokolade og rør dejen godt sammen. Tilsæt valnødder. Kom 2/3 af dejen i et fad (jeg brugte et på cirka 25x25, med bagepapir i bunden). Bages ved 175 grader (alm ovn) i cirka 20-25 minutter til kagen har sat sig og ikke vil falde sammen under karamellen. Imens kagen bages laves karamellen. Alle ingredienser kommes i en gryde og varmes op. Lad simre i cirka 20 minutter under omrøring til farin er opløst og karamellen er gylden og tyk.Læs også - simpelt gør-det-selv nytårspynt til nytårsbordet eller find inspiration til børnebuffet
Tag brownien ud af ovnen og hæld karamellen ovenpå. Fordel i et jævnt lag og stik eventuelt ned i kagen med en kniv, så karamellen kan løbe lidt ned. Kom den sidste del af dejen ovenpå. Lidt af gangen og lad smelte lidt, for bedre at kunne fordele den. Kom kagen tilbage i ovnen og bag i cirka 20-25 minutter ved 175 grader indtil dejen er bagt og karamellen gylden. Lad den køle helt af inden du skære den ud.

Find også opskrift på // Daim islagkage // Toffifee cheesecake // Alkoholfri drinks til børn // Flødebollebrownie // Flødebollelagkage // P-tærte kage // P-tærte snacks med Dumle //