Fredagskagen: Vandbakkelser med hindbærskum

39addbb0-c3fd-4ac7-b319-67efb9f939244f30e323-5358-432c-b5e6-a401f779bc64

~~ Find også opskrift på Semlor og katte kage ~~

Semlor opskrift Vandbakkelser er ikke noget jeg tidligere har gjort mig i. Faktisk har jeg altid troet det var ganske svært. Egentlig ved jeg ikke, hvor jeg har fået den ide fra, for det er ganske, ganske let, hurtigt og altså ikke spor svært. Og så gør vandbakkelser med fyld sig ganske glimrende som fastelavnsboller. Fyldet kan man udskifte efter smag og behag. F.eks. er vaniljecreme og almindeligt flødeskum også virkelig lækkert. Eventuelt med en lille klat syltetøj. Vandbakkelserne kan i øvrigt ikke kun bruges til fastelavnsboller - der er ikke sukker i, så de er f.eks. også lækre med salat og hønsesalat.

Opskrift på vandbakkelser med hindbærskum

8-9 stk 60 gram smør 60 gram mel 1 1/4 dl vand 2-3 æg   Fyld: 1/2 liter fløde 1 bakke hindbær (125 gram) Flormelis Hindbærsyltetøj   Vand og smør kommes i en gryde og bringes i kog. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen. Melet vendes i og gryden kommes over varmen igen. Dejen skal bages af til den er helt tyk, blank og slipper både ske og gryde. Gryden tages igen af varmen og køles lidt. Æggene skal piskes sammen og tilsættes lidt efter lidt. Det er svært at sige nøjagtigt hvor mange æg der skal bruges. Dejen må ikke blive for tynd. Den skal være tyk, blank og smidig og skal kunne sættes på bagepladen med ske eller sprøjtepose.   Jeg bruger blot en ske til at sætte vandbakkelser med. Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn) og bag i 25-30 minutter. De første 20 minutter må ovnen ikke åbnes, for så risikere man at vandbakkelsen falder sammen. Lad køle inden fyldet kommes i. Pisk fløden til en let skum, kom hindbærrene i og pisk til skum. Smag til med flormelis. Fordel en smule syltetøj på de flækkede vandbakkelser og kom flødeskum i med tyl og sprøjtepose.

>> Følg også med på Instagram <<


Vandbakkelser med hindbærskum Find også opskrift på // Semlor (svenske fastelavnsboller // Vandbakkelseskat // Gammeldags fastelavnsboller // Fastelavnsboller af wienerbrød //