Opskrift på ristaffel (kylling i karry)

Ristaffel opskriftristaffel opskrift ristaffel En af de retter jeg husker allerbedst fra min barndom, når vi fik gæster vel og mærke, er ristaffel, som min mor kokkerede. Jeg elskede ristaffel og det gør jeg egentlig stadig. Det er efterhånden bare meget sjældent vi får det. Men det har jeg bestemt skal være slut nu. Ristaffel skal få en ny æra her hos os. Jeg koger gerne en hel kylling med vand, gulerødder, løg, peberkorn, nelliker og laurbærblade og piller kødet af den. Men det kan altså også sagtens gøre det, at koge kyllingebryster i cirka 20 minutter og herefter skære dem i mindre stykker. Husk at gemme noget af lagen, som kyllingen har kogt i. Portionen her laver jeg til 2 voksne og 3 børn og så er der mad til to dage. Eller til madpakkerne også.

Opskrift på ristaffel (kylling i karry)

500 gram kyllingekød (læs indledning) En stor klat smør 1-2 spsk karry (afhængig af styrke og smag) 1 tsk gurkemeje 1 finthakket løg 2 fed hvidløg 1 revet æble 1 dåse kokosmælk 4 dl hønsebouillon (kogevandet fra kyllingen) 3 dl fløde Salt & peber Maizena til jævning   Smelt smør i en stor gryde. Kom karry, gurkemeje, løg og hvidløg i og lad det svitse nogle minutter. Kom kokosmælk, revet æble, hønsebouillon samt fløde i sovsen. Tilsidst kommes kødet i og retten får lov at simre. Den bliver kun bedre af at få lov at simre længe på lav temperatur, ligesom med kødsauce eller sammenkogte retter. Jævn sovsen med maizena og smag til med salt og peber. Ristaffel serveres med kogte ris og diverse topping. Toppingen kan være hvad som helst, efter smag og behag. Nedenfor har jeg skrevet nogle forslag.  

Forslag til topping til ristaffel:

Mango chutney Peanuts Chili peanuts Rosiner Banan i skiver Ristet kokosmel Peberfrugt Ananas Mango Æble Forårsløg ristaffel - kylling i karry Find også opskrift på // Hjemmelavede nuggets // One pot pasta - kødsauce // One pot pasta - aftensmad på under 10 minutter // Møllehjul af ostebomber // Butterfried chicken //