Fredagskagen og budget venligt sommer kluns (til mor & barn)




>> Fredagskagen er allernederst i indlægget <<




// Buksedragt // Lyserød kjole // Shorts // Skjorte //
Igennem kollektionen er der matchende elementer imellem mor og barn, uden at tøjet på nogen måder bliver magen til hinanden. Faktisk synes jeg, at det er en skøn detalje og jeg kunne sagtens finde langt flere items end dem vi allerede har købt. Jeg er helt solgt til tasken her, som var udsolgt, da jeg bestilte. Nu er den tilbage. Heldigvis er der også taget hensyn til, at man ikke nødvendigvis har piger, som gider gå i kjole. Den slags gider Zilje nemlig ikke. Og lyserød gider hun bare slet ikke. Men buksedragten faldt i god jord. De to andre elskede deres lyserøde kjoler. Stoffet i de items vi har købt er luftigt og let, og gør sommertøjet perfekt til vejret i disse dage. Mine shorts, som egentlig ligner lidt en nederdel er simpelthen så skøn, at have på. Kender i det tøj, som man nærmest ikke kan mærke? Sådan er shortsene. Og nøjagtigt det samme siger Zilje om sin buksedragt.Min skjorte er i hør og bortset fra, at den derfor let krøller, så er den virkelig skøn på en sommerdag. Nedenfor har jeg samlet nogle af de ting, som jeg overvejer, at klikke hjem til pigerne og mig. Jeg er, som nævnt, helt vild med tasken, men helt ærligt, så synes jeg virkelig også den gule bikini kan noget. Den gad jeg godt eje!

Opskrift på chokoladekage med hindbærmousse
Cirka 8-10 personer Chokoladekage – 2 bunde: 5 dl hvedemel 2 dl farin 2 dl rørsukker 2 dl kakao 1 tsk bagepulver 1 tsk natron 1 tsk salt 2 1/2 dl mælk 1 dl olie 2 æg 2 tsk vaniljesukker 1 kop kaffe Hindbærmousse 250 gram frosne hindbær 2 spsk flormelis m/top 1 vaniljestang 4 dl fløde 5 blade husblas Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn). I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron og vaniljesukker). I en anden skål mikses mælk, æg og olie. Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu ret tynd. Del dejen i to 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter. Lad køle.Pisk fløden til let skum.
Varm hindbær, flormelis og vaniljestang. Varm op til cirka 70 grader. Klem vandet ud af husblassen og tilsæt. Rør rundt. Hæld i en skål og lad køle en smule.
Det er vigtigt at hindbær og fløde har nogenlunde samme temperatur, når de blandes sammen, ellers vil moussen skille. Derfor kommes lidt fløde i hindbærrene inden de forsigtigt, lidt efter lidt, hældes over i flødeskummen.
Herefter bruger jeg en bagering (på en kagestand) til at stable kagen. Først en bund, så hindbærmousse, en bund mere og til sidst hindbærmousse. Kom på køl i tre timer.
Pynt med jordbær og hindbær.
Find også opskrift på // Snickers islagkage // Chokoladekage med saltet karamel // Kanelsneglekage // Snickerskage // P-tærte kage // Flødebolle brownie // Daim islagkage // Toffifee cheesecake // Dumle kage //