Fredagskagen: De bedste donuts er de hjemmelavede

Donuts opskrift Donuts opskrift Fredagskagen er donuts. Efter en lystig Instagram afstemning blev det donut opskriften, som skulle deles i dag. Næste fredag er fredagskagen således en kæmpe kajkage. I kan følge bloggen HER, hvis i vil have direkte besked om nye opskrifter eller følge min facebook HER. Donuts er muligvis en af mine favorit spiser i hele verden. Den kærlighed tror jeg, at min mormor er skyld i. Hun lavede nemlig donuts til os, med sukker, i min barndom, og således har kærligheden til dem fulgt mig siden barnsben. Den kærlighed er ikke sådan at ryste af sig. Men guderne skal vide, at der er mange skøre ting, forklædt som donuts, derude. Sidste år erfarede jeg præcist hvor let det er, at lave berlinere selv. Det samme gør sig altså også gældende for donuts. Det er nemlig præcis samme dej. Det er mig så en absolut gåde hvorfor det først er nu, at jeg kaster mig over projekt hjemmelavede donuts. Ligger i, i øvrigt, inde med tips til gode donuts steder i Aalborg, så giv gerne lyd. Jeg var ret begejstret for Donut Factory, men lukkede jo for efterhånden længe siden. Og lige et sidste ord med på vejen - opskriften på donuts er virkelig let, simpel og kræver altså ingen særlig bageegenskaber.

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Opskrift på hjemmelavede donuts

10 styk Donuts dej 25 gram gær 1 dl mælk 2 æg 1/4 dl rørsukker 1/2 tsk salt 2 tsk vaniljesukker 50 gram blødt smør Cirka 6 dl hvedemel Til kogning: 1 pakke Palmin eller bare kokosolie Pynte forslag: - Den klassiske: vend i sukker - Glasur (forskellige farver - brug pastafarve) - Krymmel, hakket Toblerone, skumfiduser, pistacie nødder osv. Kun fantasien sætter grænser

Sådan laver du donuts

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Lad donut dejen hæve i en times tid, under viskestykke, på køkkenbordet. Donuts opskrift Når dejen har hævet deles rulles den ud på et meldrysset bord. Dejen skal være 1-1,5 cm høj. Herefter skal donutsene udstikkes. Jeg bruger gerne et vinglas - det har nemlig en diameter på 8 cm, som er en meget passende donut størrelse. Til at lave hullerne i midten bruger jeg noget så fancy, som et skruelåg fra en vinflaske. Der findes garanteret værktøj til den slags, men det fungere nu ganske glimrende. Donuts opskrift Donuts opskrift Donuts opskrift Når donutsene er udstukket skal de have lov at hæve 15-20 minutter. Imens kan du varme olien op. Normalt bruger jeg palmin - men grundet årstiden kunne jeg ikke finde det, så istedet købte jeg almindelig kokosolie, som jo vel i bund og grund er det samme. Olien skal være 170-180 grader. Har du ikke et termometer, så drys en smule mel i eller sæt en tændstik i. Bruser det, er olien klar. Donutsene skal koges cirka 1 minut på hver side eller til de er gyldne. Fiskes op med en hulske og sættes på et stykke køkkenrulle, som hapser det overskydende olie. Opskrift på donuts Opskrift på donuts Når de er afkølet kommer vi til det sjove - nemlig pyntning. Kun fantasien sætter grænser, når du skal pynte donuts. Jeg har brugt lidt af hvert, men fælles for dem alle er, at der er glasur (flormelis plus vand - og farvet med pastafarve) og pynt på. Et tip er, i øvrigt, at lave glasurer tyk. Så er den lettere at holde styr på. Opskrift på donuts Tip: donuts bliver ganske hurtigt tørre og skal serveres på dagen. Men du kan snyde og lave dej samt donuts på forhånd ved at fryse dem ned, når de er udstukket. Altså inden kogning. Så tager du dem blot op, lader dem tø og hæve og koger dem. Kogningen går ganske hurtigt og hvem elsker ikke nybagte donuts. Find også opskrift på // Toblerone cheesecake // berlinere // Hvidløgsflutes // Hvidløgsknuder // Chokoladebomben // Daim islagkage // Snickers islagkage //