Fredagskagen: Opskrift på kanelstjerne

Kanelsnegle stjerne opskrift Så er det allerede fredag og tid til endnu en fredagskage. Ikke, at jeg brokker mig over hverken weekend eller kage ;) Kanelstjernen her, har jeg været i gemmeren og fundet frem. Hvorfor jeg ikke har fået delt den tidligere aner jeg simpelthen ikke. Den er jo både meget dekorativ og lækker at spise. Jeg bruger nøjagtig den samme opskrift, som når jeg laver kanelsnegle - jeg tilføjer blot lidt ekstra fyld.

Opskrift på kanelstjerne

Kanelstjerne dej 25 gram gær 1 dl lunken mælk 50 gram blødt smør 1 spsk rørsukker 1 tsk kardemomme 1/4 tsk salt 2 æg Ca 6 dl hvedemel 1 æg til pensling Remonce 150 gram blødt smør 3 dl rørsukker (evt. farin) 2 spsk kanel   Rør gæren ud i det lunkne mælk. Mælken må ikke må være for varm, da den så kan tage livet af gæren. Tilsæt resten af ingredienserne, tilsidst hvedemelet, som du tilsætter lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Del dejen i fire stykker, form til kugler og lad dem hæve i en god times tid. Imens kan du bikse remoncen sammen. Smør, kanel og sukker røres godt sammen. Det er lettest, når smøren er ret blød. Rul dejkuglerne ud til cirkler med en kagerulle, så de alle har samme størrelse (cirka 20-25 cm i diameter). Fordel kanelremoncen på tre af dejstykkerne. Remoncen skal nå helt ud til kanten. Læg herefter dejcirklerne i lag. Den øverste skal være den uden remonce. Det vil sige dej, remonce, dej, remonce, dej, remonce og tilsidst dej. Tag et lille drikkeglas og sæt det i midten af cirklen. Du skal skære, så der er 16 stykker dej. Jeg synes det er lettest, at starte med at skære 4 gange (se billede nedenfor).

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM & PINTEREST


kanelstjerne opskrift Herefter deler jeg hver af de 4 stykker i 4. Vupti 16 stykker kanelstjerne opskrift Roter hvert andet stykke dej mod højre tre gange og hvert andet mod venstre tre gange. Fold den nederste del af hvert stykke dej til en spids, således, at du kan samle stykkerne to og to. Lad kanelstjernen hæve i en times tid. Pensl med pisket æg og bag ved 200 grader (alm ovn) i cirka 20-25 minutter til den er gylden. kanelstjerne opskrift Find også opskrift på // Juletræ af butterdej // Hjemmelavet gløgg // Risengrødsboller // Toffifee cheesecake // Toblerone cheesecake // Ris a la mande kage //