Årets julekage - black magic chokoladekage med cream cheese frosting og juleslik


Opskrift på Black magic chokoladekage med cream cheese frosting
Cirka 8-10 personer Black magic chokoladekage: 5 dl hvedemel 2 dl farin 2 dl rørsukker 2 dl kakao 1 tsk bagepulver 1 tsk natron 1 tsk salt 2 1/2 dl mælk 1 dl olie 2 æg 2 tsk vaniljesukker 1 kop kaffe Cream cheese frosting 175 gram blødt smør 200 gram flormelis 150 gram flødeost Saftens fra en 1/2 citron Grøn pastafarve Pynt Diverse juleslik og chokolade Eventuelt kyskage juletræer (opskrift nederst i indlægget) Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn). I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron og vaniljesukker). I en anden skål mikses mælk, æg og olie. Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu ret tynd. Kom i en form og bag i cirka 22-25 minutter. Lad køle. Imens pisker du smør og flormelis til en luftig og hvid masse. Smager det af smør har du ikke pisket længe nok. Tilsæt flødeost og en smule grøn pastafarve. Smag til med citronsaft. Når kagen er afkølet kan du smøre eller tylle frostingen på. Pynt med juleslik og kyskager.Følg også med på Instagram eller Pinterest


Opskrift på kyskager (juletræer)
1 1/2 eller 50 gram æggehvide 75 gram rørsukker 1/2 tsk vaniljesukker Grøn pastafarve Eventuelt krymmel Tænd ovnen på 110 grader (alm ovn) Pisk æggehviderne stive. Tilsæt herefter rørsukkeret lidt af gangen under omrøring. Pisk godt sammen. Tilsæt vanilje efter smag og pisk. Massen skal være så stiv, at den kan stå samt holde formen. Tilsæt pastafarve til du har den ønskede grønne farve. Brug en stjerne tyl til at lave små juletræer. Drys eventuelt med krymmel.