Kanelsnegle med vaniljecreme

Kanelsnegle med vaniljecreme opskrift Kanelsnegle med vaniljecreme opskrift Fredagenkagen er freaking tilbage! Og i en ualmindelig lækker form. Egentligt er opskriften fuldstændigt den samme, som jeg bruger, når jeg laver kanelsneglekage med vaniljecreme, men seriøst kanelsnegle med vaniljecreme på toppen fortjener altså sin helt egen spalteplads! Omend den eneste forskel egentligt er udformningen. Jeg har aldrig spist så mange kanelsnegle, som efter vi er blevet udstationeret i Litauen. Haha det er mit piece of Denmark og jeg bliver helt barnligt glad, når jeg spiser dem. Børnene deler i øvrigt min begejstring. De 15 kanelsnegle med vaniljecreme, som opskriften her giver holdt ikke engang to timer, så var de pist forsvundet fra bagepladen. Den stakkels fader nåede ikke engang at få en. Jeg deler forresten også opskriften på hjemmelavet vaniljecreme, men det er så fint at erstatte med købevarianten, hvor man blot tilsætter mælk. Man skal blot bruge cirka 15 tsk vaniljecreme, så der vil være en del i overskud, medmindre man selvfølgelig laver en større portion.

Opskrift på kanelsnegle med vaniljecreme

Kanelsnegle dej - 15 stk 25 gram gær 1 dl lunken mælk 50 gram blødt smør 1 spsk rørsukker 1 tsk kardemomme 1/4 tsk salt 2 æg Ca 6 dl hvedemel 1 æg til pensling   Vaniljecreme 4 dl sødmælk 1 dl rørsukker 1 æggeblomme 1 vaniljestang 2 spsk maizena majsstivelse   Remonce 100 gram blødt smør 2 dl rørsukker (evt. farin) 2 spsk kanel   Pynt Chokoladeglasur (kakao, flormelis og vand)

Følg også med på Instagram


Step 1: lav vaniljecreme Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Til sidst piskes æggeblommen i. Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug   Step 2: lav dejen Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da du risikere, at den tager livet af gæren. Tilsæt resten af ingredienserne, melet lidt efter lidt (og mærk efter hvornår dejen er mættet) og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve en god times tid. Imens kan du snildt bikse remoncen sammen.   Step 3: lav remonce  De tre ingredienser mikses godt sammen. Det er lettest, hvis smøren er rimelig blød.   Step 4: lav kanelsnegle med vaniljecreme Rul dejen ud på et meldrysset bord. Du skal rulle ud til en firkant på cirka 35 x 45 cm. Fordel remoncen. Rul stramt sammen på den lange led og skær snegle på cirka 3 cm bredte. Det giver cirka 15 kanelsnegle. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve en halv times tid. Kanelsnegle med vaniljecreme opskrift Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn). Tryk midten af kanelsneglene ned og læg en teskefuld vaniljecreme på hver. Pensl med æg. Bages i cirka 15 minutter. Lad kanelsneglene med vaniljecreme køle af. Lad en tyk glasur af kakao, flormelis og vand og fordel den på sneglene. Velbekom! Kanelsnegle med vaniljecreme opskrift Find også opskrift på // Bounty cheesecake // P-tærte kage // Mumie pølsehorn // Lasagne muffins // Pizza boller // Modellervoks // Italienske flutes //