Lækkert maltbrød - perfekt til sandwich

Maltbrød opskrift Maltbrød opskrift Det er nok ikke gået nogles næse forbi, at jeg elsker at bage og eksperimentere med nye opskrifter. Men dette er faktisk første opskrift jeg har skabt, hvor jeg bager med maltmel. Af en eller anden grund har jeg ikke kastet mig over det før nu. Men det er bestemt noget jeg skal have kigget nærmere på. Brødet får simpelthen den dejligste farve og krumme. Maltbrødet her bagte jeg til tvillingernes fødselsdag og jeg smed også lidt af det i fryseren, så jeg kan med sikkerhed sige, at det sagtens kan fryses og tages op til senere brug. Det gør sig usædvanligt godt til sandwichflutes, så prøv det eventuelt af til tur madpakker henover sommeren.
MODTAG MIT NYHEDSBREV – TILMELD DIG HER - FÅ BESKED OM NYE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INDBAKKEN

Opskrift på maltbrød

8 stk maltbrød 25 gram gær 4 dl vand 1 dl creme fraiche  (græsk yoghurt eller lignende kan også bruges) 2 spsk maltmel 2 tsk salt 1 spsk mørk sirup 3 dl fuldkornsmel Cirka 7 dl hvedemel   Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær hvedemelet. Rør godt sammen og tilsæt herefter hvedemelet lidt efter lidt. Hellere for lidt, end for meget. For meget mel giver et tørt og kedeligt maltbrød. Lad dejen hæve under klæde i minimum en time. Gerne længere. Del dejen i 8 og form små flutes. Tag en bolle, rul den aflang og herefter rulles den spids i enderne.
Følg også med på Instagram
Maltbrød opskrift Lad maltbrøddet efterhæve i cirka 2o minutter på en bageplade med bagepapir. Læg gerne et viskestykke over, imens maltbrødet hæver. Giv flutene 3 snit med en skarp kniv inden de kommer i ovnen. Det er egentligt kun for syns skyld, men ser ret godt ud. Bages 220 grader (alm ovn) i cirka 15 minutter. Maltbrød opskrift Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsflutes med ost // Peinirli - græsk pizzabrød // kachapuri - Georgiansk ostebrød // Spinatboller // Brændenældeboller // Burgerboller med rødbede // Spinatsliders //