GRÆSK PEINIRLI – OPSKRIFT PÅ PIZZABÅDE MED OKSEKØD

Opskrift på græsk peinirli med oksekødsfyld
5 stk 25 gram gær 3 1/2 dl lunken vand 3 spsk olie 2 tsk salt 4 dl durum mel Cirka 6 dl hvedemel Olivenolie til at pensle Fyld 250 gram oksekød 1 lille løg 2 fed hvidløg 125 gram revet mozzarella 50 gram feta Krydderier (jeg bruger f.eks. salt, peber, oregano og paprika)MODTAG MIT NYHEDSBREV – TILMELD DIG HER OG FÅ OPSKRIFTER DIREKTE I INDBAKKENStart med at komme gæren i det lunkne vand. Vær sikker på, at vandet kun er lunken, er det for varmt kan det dræbe gæren. Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær hvedemelet. Det gemmer du til sidst og tilsætter lidt efter lidt, indtil dejen er mættet. Hellere lidt for lidt mel end for meget. Det giver tørt brød. Lad dejen hæve, under klæde, ved stuetemperatur i minimum halvanden time. Imens laves oksefyldet. Løg og hvidløg skal hakkes fint. Varm en smule olie i en gryde. Kom løg og hvidløg i og steg til de er blanke. Tilsæt oksekød. Smag til med krydderier. Tænd ovnen på 250 grader (alm ovn). Del dejen i 5 boller. Rul bollerne ovalt ud. Cirka 25×15 cm på det længste og bredeste stede. Rul kanten ind mod midten. Enderne snor du, ganske lidt, blot for at sikre, at dejen ikke går op under bagning (kig billederne for at se hvordan). Pensl med en smule olivenolie - bare ganske lidt. Kom på bageplade med bagepapir. Fordel fyldet i peinirlierne. Start med revet mozzarella og feta. Kom herefter oksekødet ovenpå.
FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM

Sættes i ovnen og bages i cirka 10-12 minutter til gyldne.
