Romspøgelser til Halloween


Opskrift på spøgelser af romkugler
8 styks Massen til romkuglerne 400 gram kagerester (jeg brugte en 1/2 Black magic chokoladekage) 100 gram revet marcipan 100 gram smeltet mørk chokolade 1 1/2 spsk kakaopulver 1 spsk hindbærmarmelade 3 tsk rom aroma Overtræk til spøgelsesuniform 200 gram marcipan 90 gram flormelis 25 gram glukosesirup 100 gram smeltet chokolade Pynt: Sukkerøjne Spiselig lim Først skal massen til romkuglerne laves. Kagen smuldres og de resterende ingredienser kommes i og æltes godt sammen. Husk og smag til med hindbærmarmelade og rom aroma (eller ægte rom) – det er jo en smagssag. Sæt massen til romspøgelserne på køl. Så skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Pak marcipanen i husholdningsfilm og kom i køleskabet.Når massen til romkuglerne er afkølet og deraf nem at arbejde med, deles den i 8 og rulles til kugler Når marcipanen er afkølet rulles den rimeligt let ud. Rul eventuelt ovenpå et stykke bagepapir, så klistrer den ikke fast til bordet og får en jævn og pæn overflade. Jeg brugte et krus med en diameter på 10 cm til lave spøgelsesovertrækket. Kom marcipanen på toppen af romkuglerne.
Inden servering kommer jeg sukkerøjne på spøgelserne. Jeg klistre øjnene fast med spiseligt lim, men du kan også bruge glasur!
