Halloween donuts

xHalloween donuts opskriftRomspøgelser opskrift Opskriften på donuts kan jeg ikke påstå er ny. Faktisk er det en populær gammel kending, som blot er forvandlet en smule i anledning af Halloween. Før jeg prøvede at lave donuts første gang havde jeg altid troet, at det var svært. Det er ingenlunde tilfældet. Faktisk er det overraskende let og vil du gerne slippe hurtigt omkring lækker Halloween kage, så er donuts altså et virkelig godt bud!

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Opskrift på Halloween donuts

12 styk Donuts dej 25 gram gær 1 dl mælk 2 æg 1/4 dl rørsukker 1/2 tsk salt 2 tsk vaniljesukker 50 gram blødt smør Cirka 6 dl hvedemel Til kogning: 1 pakke Palmin eller bare kokosolie Pynte forslag: – Glasur (forskellige farver – brug pastafarve*) – Krymmel, hakket Toblerone, skumfiduser, pistacie nødder osv. Kun fantasien sætter grænser. - Sukkerøjne

Sådan laver du donuts

Rør gæren ud i lunkne mælk. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt. Lad donut dejen hæve i mindst en time, gerne under viskestykke, på køkkenbordet.
SE BILLEDE GUIDE TIL UDRULNING OG UDSTIKING AF DONUTS
Når dejen har hævet deles rulles den ud på et meldrysset bord. Dejen skal være 1-1,5 cm høj. Herefter skal donutsene udstikkes. Jeg bruger gerne et vinglas – det har nemlig en diameter på 8 cm, som er en meget passende donut størrelse. Til at lave hullerne i midten bruger jeg noget så fancy, som et skruelåg fra en vinflaske. Der findes garanteret værktøj til den slags, men det fungere nu ganske glimrende.
Når donutsene er udstukket skal de have lov at hæve 15-20 minutter. Imens kan du varme olien op. Normalt bruger jeg palmin – men grundet årstiden kunne jeg ikke finde det, så istedet købte jeg almindelig kokosolie, som jo vel i bund og grund er det samme. Olien skal være 170-180 grader. Har du ikke et termometer, så drys en smule mel i eller sæt en tændstik i. Bruser det, er olien klar. Donutsene skal koges cirka 1 minut på hver side eller til de er gyldne. Fiskes op med en hulske og sættes på et stykke køkkenrulle, som hapser det overskydende olie. Når de er afkølet kommer vi til det sjove – nemlig pyntning. Kun fantasien sætter grænser, når du skal pynte Halloween donuts. Jeg har brugt lidt af hvert, men fælles for dem alle er, at der er glasur (flormelis plus vand – og farvet med pastafarve) og pynt på. Et tip er, i øvrigt, at lave glasurer tyk. Så er den lettere at holde styr på.
Halloween donuts opskrift
Find også opskrift på // Romspøgelser // Mumie pølsehorn // Heksefingre // Hjernekage // En spandfuld orm //