Verdens bedste banankage med chokoladecreme

Banankage opskriftBanankage opskrift Er det ikke lidt, som om, at banankage er totalt undervurderet?? I hvert fald synes jeg det er alt for sjældent, at vi bager den herhjemme, for den er jo smadder god. Men som regel, så ryger de meget modne bananer i fryser til nicecream og det er jo altså heller ikke helt tosset. Når jeg tænker mig om er banankage vist en af de først opskrifter, som jeg ofte bagte i min barndom og opskriften stammer da faktisk også fra min opskriftsbog fra folkeskoletiden, hvor jeg fik den af en veninde. Chokoladecremen er baseret på mørkt chokolade, men foretrækker du mælkechokolade, så udskift den endelig hertil. Det er jo en smagssag.

Opskrift på banankage med chokoladecreme

10 personer  3 æg 200 gram rørsukker 2 tsk vaniljesukker 150 gram hvedemel 1 tsk bagepulver 100 gram smeltet smør 2 modne og mosede bananer 50 gram hakket mørk chokolade 75 gram hakkede hasselnødder   Pynt: 200 gram mørk chokolade 2 dl fløde   Begynd med chokoladecremen. Den skal have tid til at køle helt ned inden den kan bruges. Hæld fløden i en gryde, varm op til lige under kogepunktet. Den må ikke koge. Kom den (hakkede) chokolade i en skål og hæld fløden over. Lad det stå et par minutter inden du røre rundt til alt choladen er smeltet. Læg husholdningsfilm over skålen, helt nede ved chokoladecreme. Kondens kan ødelægge den. Kom på køl. Pisk æg og sukker let og luftigt inden de resterende ingredienser tilsættes. Kom dejen i en form. Jeg brugte en springform med en diameter på cirka 23cm. Husk bagepapir i bunden, så kagen er let at tage ud. Bag ved 180 grader i cirka 35 minutter. Lad banankagen køle helt af. Pisk chokoladecreme luftig og brug en tyl til at fordele på kagen. Alternativt kan den også blot smøres ud.

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM

Banankage opskrift Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Snickers islagkage // P-tærte kage // Flødebollebrownie //