Toffifee islagkage på hasselnøddebund

Toffifee islagkageToffifee islagkage Toffifee islagkage kræver ikke de store at bakse sammen. Den minder utroligt meget om min Daim islagkage, men er altså blot baseret på Toffifee istedet. Lidt som min Toffifee cheesecake. Den er let at gå til, men en smule tidskrævende, da der er ventetid i forbindelse med afkølning. Men har man andre ærinder i mellem, så passer det jo perfekt. Jeg tænker egentligt at toffifee islagkagen er det perfekte nytårsdessert!!

Opskrift på Toffifee islagkage på hasselnøddebund

(Cirka 8 personer)

Hasselnøddebund 4 æggehvider 3 dl rørsukker 150 gram hasselnødder   Toffifee islagkage 5 pasteuriserede æggeblommer 1/2 liter fløde 1 dl rørsukker 1 tsk vaniljesukker 125 gram Toffifee (gem 8 til pynt)   Karamel- og nougatsovs: (Giver cirka 2 dl) 200 gram sukker 50 gram smør 1 1/4 dl piskefløde 1 tsk vaniljesukker 100 gram nougat   Pynt/tilbehør: Toffifee (de 8, som jeg nævnte tidligere) 20 gram hakket hasselnødder Karamel Bær   Udstyr: Springform (diameter 24cm)   Step 1: lav hasselnøddebund Hasselnødderne skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og tilsidst nødder. Kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min. Lad afkøle helt.   Step 2: Lav karamel- og nougatsauce til Toffifee islagkage Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt. Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt. Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde. Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje og nougat. Rør rundt til opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere. Lad karamellen køle inden du skal bruge den i isen. Gem noget til pynt.   Step 3: Toffifee is Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og vendes i med hakket toffifee. Smør karamellen ovenpå hasselnøddebunden inden du hælder Toffifee isen over. Kom i fryseren i mindst 4 timer. Step 4: pynt Toffifee islagkagen  Dette trin er ikke nødvendigt. Islagkagen kan sagtens spises som den er, men bliver absolut hellere ikke dårligere af at blive serveret med bær, nødder og ekstra Toffifee.
Toffifee islagkage
Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm // Spinat boller // Knækbrød // Rødbede boller // Bounty cheesecake // Daim islagkage //