Chokoladeboller ala Slotsbageren

chokoladeboller ala slotsbagerens chokoladeboller ala slotsbagerens chokoladeboller ala slotsbagerens Kommer du fra Aalborg og omegn så har du helt sikkert hørt om chokoladeboller fra Slotsbageren. De store bløde og luftige bamseboller, som har en midte af lækreste flydende chokolade. De kan være svære at få fingrene i, både fordi de er svært populære, men også fordi slotsbageren aldrig er åben med sikkerhed. Men det er vel egentligt også en del af charmen. Jeg har forsøgt at lave min version af chokoladeboller fra slotsbageren og jeg synes ærlig talt at resultatet er blevet ret så lækkert. Bollerne blev luftige og bløde, præcis som de skal. Men midten af chokolade rammer altså ikke helt. Jeg tror at jeg næste gang vil prøve den mørke kakaocreme (ala Nutella) fra Princip. Jeg synes nemlig der manglede en cremet fornemmelse. Jeg laver gerne min dej aftenen forinden, dropper de 50 gram gær og bruger istedet blot en klump på størrelse med en ært. Så får dejen lov at stå på køkkenbordet natten over. En lang hævning giver altid et luftigt brød. Kærnemælken hjælper i øvrigt også på den del.

Opskrift på chokoladeboller ala slotsbageren

10 styk 50 gram gær 4 dl kærnemælk 50 gram smeltet smør 2 æg 1 tsk salt 1/2 dl rørsukker Cirka 12 dl hvedemel 200 gram mørk chokolade (eller Nutella) Pensling: 1/2 æg   Start med at røre gæren ud i kærnemælken. Tilsæt æg, salt, rørsukker, og det smeltede smør. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel. Lad dejen hæve miminum en times tid på køkkenbordet. Del dejen i 10 stykker og tryk hvert stykke dej fladt. Lig chokoladen (i min plade chokolade passede det med tre stykker til hver bolle) på dejen og fold dejen omkring. Sæt tæt på en bradepande, således at de vokser sammen, når de hæver og får den karakterisktiske form.

Følg også med på Instagram


Nedenstående kan undlades, og chokoladebollerne kan blot efterhæve 20 minutter på køkkenbordet, men metoden giver ekstra luftige og lækre chokoladeboller. Sæt bradepanden på øverste rille i oven. Kom et ildfastfad i bunden af ovnen og hæld et par liter kogende vand i fadet. Luk herefter ovnen og lad bollerne hæve i dampen i 15-20 minutter. Tag herefter fadet med vandet og bagepladen med chokoladeboller ud og tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn). Pensl med æg. Når ovnen er varm skal chokoladebollerne bages i cirka 18-20 minutter til de er gyldne. (Vandet skal ikke bage med) Nydes nybagte og lune..

>> Følg også med på Pinterest <<