One pot cremet tomatpasta - til kamp mod madspild

One pot pasta Motatos Lige når jeg læner mig tilbage og tænker jeg er ret godt med i hele konceptet madspild og hvad jeg selv aktivt kan gøre herhjemme og når jeg handler, går det op for mig, at rigtig mange madvarer simpelthen aldrig når frem til supermarkedernes hylder. De bliver nemlig kasseret inden. Det kan være på grund af fejl i emballagen, overproduktion, sæsonbaserede varer som f.eks. julete i februar eller en kort/passeret bedst-før dato. Og det er jo helt hen i vejret for både miljøet og os, for maden fejler jo absolut intet.
Bliver du fristet til at prøve Motatos kan du få 10% på alt med koden Nanna10% 
For at være ærlig, så anede jeg slet ikke, at det var en del af gamet før for cirka en måned siden. Nu, set i bagklogskabens klare lys, er det selvfølgelig logisk. Selvfølgelig er leddet fra produktion til salg af madvarer langt og selvfølgelig sker der spild undervejs. Og det er altså også her det største madspild sker, i processen fra produktion til salg. Men heldigvis er der faktisk noget, som vi selv aktivt kan gøre for at afhjælpe det madspild. De varer, som står til at blive kasseret køber Motatos nemlig til lave priser og giver dermed os, forbrugere, mulighed for at købe til en meget reduceret pris. Det er godt for miljøet, det er godt for pengepungen og alt foregår online, så alle kan være med. Totalt win/win. Motatos er altså en ny web baseret shop, som redder produkter, som ellers ville være gået til spilde. I og med Motatos køber varer, som skal kasseres, variere produktsortimentet altid en del og intet er altid på hylderne. Det synes jeg selv er en del af charmen og det er for mit vedkommende vidt forskellige ting, som ryger i min indkøbskurv, når jeg handler der. Faktisk alt fra kattefoder til hakket tomat og bagechokolade. Alt har det tilfælles, at det er noget jeg alligevel skulle købe, men at jeg får muligheden for at købe det til reduceret pris. For mig betyder fejl i emballagen eller en kort til bedst-før dato eller overskredet bedst-før dato intet, fordi maden eller produkterne intet fejler.

Du kan læse mere om Motatos koncept lige HER.

Motatos Og med fokus på madspild vil jeg gerne dele en af vores stop madspild opskrifter herhjemme. Det er en super måde, at få brugt de rynkede grøntsager på og i denne omgang har jeg selvfølgelig også brugt basisvarer, som jeg har klikket hjem fra Motatos. Basisvarer er for os f.eks. hakket tomat og spaghetti. Det er yderst sjældent, at man ikke finder det i skufferne hos os. Som bonus tager det ikke mere end en tyve minutter at smække opskriften sammen. Motatos Hav i mente, at du selvfølgelig kan udskifte i opskriften, alt efter hvad du har på hånden. Det er det fantastisk ved one pot pasta!  

Opskrift på one pot cremet tomatpasta

Portionen her passer godt til vores familie på 2 voksne og tre børn 1 løg 3 fed hvidløg 1 sjat olie 1 bouillonterning 2 dåser hakket tomat 2 peberfrugter og et par stænger bladselleri (kan undlades eller udskiftes) 4 dl fløde 4 dl vand (tilsæt eventuelt mere, hvis nødvendigt) 500 gram spaghetti 1 spsk rødvinseddike 2 tsk sukker Salt & peber   Start med at varme olien i en gryde. Kom herefter de hakkede løg og hvidløg i. Jeg tilsatte også hakket peberfrugt og bladselleri i. Dette kan undlades eller du kan bruge de rester af grønt, som de køleskab indeholder! Efter denne step kommer jeg det hakkede tomat i gryden. Herefter snupper jeg stavblenderen og køre massen jævn. På den måde pigerne børne retten uanset hvilke grøntsager jeg kommer i! Så tilsættes fløde og vand og det koges op. Spaghettien tilsættes og retten simre videre efter kogeanvisningen på spaghettien under låg (cirka 10 minutter). Rør rundt engang imellem. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis nødvendigt. Smag til med rødvinseddike, sukker, salt og peber. Serveres gerne med parmesan og persille på toppen. One pot pasta