Chokoladekagen over dem alle


Opskrift på verdens bedste chokoladekage
Cirka 8-10 personer Chokoladekage – 2 bunde: 5 dl hvedemel 2 dl farin 2 dl rørsukker 2 dl kakao 1 tsk bagepulver 1 tsk natron 1 tsk salt 2 1/2 dl mælk 1 dl olie 2 æg 2 tsk vaniljesukker 1 krus kaffe Chokoladecreme 1/2 liter fløde 2-3 spsk flormelis 200 gram mørk chokolade (gem lidt til pynt) 2-3 spsk kakao Pynt Hakket mørk chokolade 1 bakke jordbærStart med at tænde ovnen på 180grader (alm ovn). I en skål mikser du de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron). I en anden skål mikser du mælk, æg, olie og vaniljesukker. Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen bliver nu ret tynd. Del dejen i to 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter. Tjek med enden af en tændstik om bundene er gennembagte. Lad køle. Imens kan du passende lave fyldet. Kom fløde, kakao og flormelis i en skål og pisk til flødeskum. Grunden til at måle på flormelis og kakao er cirka mål er så du kan smage til og få chokoladecremen lige som du synes bedst om. Mere kakao og mindre flormelis gør den mere bitter, hvor omvendt gør den mere sød. Hak den mørke chokolade og tilsæt. Kom det halve af chokoladecremen imellem bundene og det sidste på toppen. Pynt med jordbær og hakket chokolade inden servering.
