Frøsnappere med pikantost

Frøsnappere med pikantost Frøsnappere med pikantostFrøsnappere med pikantost - husker du dem, ligesom jeg, fra barndommen? De er lette at lave, smager forrygende og er en alletiders snack til madpakke eller på brunchbordet. Pikantosten kan selvfølgelig udskiftes til andre flødeoste, alt efter smag og behag. Hvidløg er ikke helt tosset kan jeg afsløre! Og hey tænker du at dejen ser en smule gul ud, så er det simpelthen hønsene fra egen have, som lægger æg med den smukkeste gule blomme. Den farver dejen.

Opskrift på frøsnappere med pikantost

12 lange frøsnappere eller 24 korte   25 gram gær 3 dl lunken mælk 2 æg 3 spsk olie 1 tsk salt 1 tsk rørsukker Cirka 10 dl hvedemel 200 gram pikantost (eventuelt mere, hvis du kan li’ godt med fyld) 1 æg til pensling Sesam- og birkesfrø til drys   Lun mælken (pas på den ikke bliver for varm og dræber gæren) og opløs herefter gæren heri. Har du god tid bruges mindre gær og hævetiden forlænges. Jeg bruger sjældent mere end 5 gram gær, når jeg bager. Tilsæt de i øvrige ingredienser pånær hvedemel og rør dem godt sammen. Som det sidste tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Mærk på dejen hvornår den er mættet. Du skal måske bruge mindre eller mere end 10 dl. Lad herefter dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en god times tid.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM


Vip dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkant på 30x50 cm. Fordel smørosten. Fold dejen på midten og tryk den godt sammen. Pisk et æg og pensel på den ene side af dejen. Drys med sesamfrø. Vend dejen om og pensl på den anden side. Drys med birkes. Nu skærer du tolv strimler (vil du gerne have 24 korte frøsnappere deler du dejstykket på midten). Sno dejen om sig selv (se video ovenfor) og kom frøsnapperne på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve 15-20 minutter. Bages ved 200 grader i cirka 10 minutter. Frøsnappere med pikantost Find også opskrift på // Ramsløg Foccacia // Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella og feta // Grove spinatboller med chiafrø // Ostebomber //