Hestekage | Let & simpel opskrift, hvor alle kan være med

Hestekage Min pige ønskede sig inderligt en hestekage til sin fødselsdag og selvom jeg bager en hel del, så må jeg indrømme, at det gav mig sved på panden. Fondantkager og dets lige er nemlig slet ikke lige mig. Faktisk tror jeg aldrig at det er noget jeg bliver skarp til, for ærligt synes jeg ikke det er sjovt at bruge timer på lige kanter og skarpt look. Omend de er meget smukke. Min tålmodighed og interesse er simpelthen bare ikke til det. Så kagen blev totalt simpel og den var et kæmpe hit hos både min datter og hendes gæster. Så derfor får den altså også en plads på bloggen. Jeg tænker nemlig at jeg sikkert ikke er den eneste med en hesteglad pige, som ønsker sig en hestekage.

Opskrift på hestekage

Cirka 8-10 personer Chokoladekage: 5 dl hvedemel 2 dl farin 2 dl rørsukker 2 dl kakao 1 tsk bagepulver 1 tsk natron 1 tsk salt 2 1/2 dl mælk 1 dl olie 2 æg 2 tsk vaniljesukker 1 krus kaffe   Pynt: Chokoladeglasur (vand, flormelis og kakao) Jordbærsnøre Karamelsnøre Sukkerøje   Start med at tænde ovnen på 180grader (alm ovn). I en skål mikser du de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron). I en anden skål mikser du mælk, æg, olie og vaniljesukker. Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen bliver nu ret tynd. Del dejen i en firkantet form og bag i cirka 20 minutter. Tjek med enden af en tændstik om bundene er gennembagte. Lad køle. Tegn et hestehoved samt øre på et stykke bagepapir og skær ud. Resterne af kagen kan du gemme til træstammer.

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Hestekage Hestekage Bland vand, flormelis og kakao til en tyk glasur og fordel over hestekagen. Pynt inden glasuren tørrer op. Jeg brugte jordbærsnøre til hentehår og flettede karamelsnøre til en grime. Voila et styks lækker hestekage. Find opskrift på // Brunsviger kagemand // Talkage af vandbakkelse // Flødebollelagkage //