Frappe med vaniljeis

Frappe med vaniljeis Sommeren er over os - også selv det ikke er alle dage, hvor vi kan mærke det. Noget som jeg virkelig nyder, når solen brager fra en skyfri himmel er en lækker kold kaffe frappe med vaniljeis. Gerne pyntet med både karamel og flødeskum. Det er lidt af en kaloriebombe, men den smager helt fantastisk og så er den drønlet at lave. Især, hvis du blot køber færdiglavet karamel. Hvis du derimod selv laver karamellen, som jeg har delt opskrift på nedenfor, så er der til flere gange. Og du kan snildt fordoble den, hvis du ved at der skal drikkes frappe over de kommende dage.

Opskrift på frappe med vaniljeis

Frappe til 2 personer 300 gram vaniljeis 2 dl sødmælk 2 dl kold kaffe (blandet i den styrke du foretrækker) Isterninger (i denne er 6 styks)   Pynt Karamel (opskrift nedenfor eller køb blot en færdigsovs til is) 1 dl fløde Hakket mørk chokolade   Karamelsovs 100 gram sukker 25 gram smør 1/2 dl piskefløde 1 tsk vaniljearoma   Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt. Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt. Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde. Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje. Rør rundt til opløst.  

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Sådan laver du frappe med vaniljeis

Kom vaniljeis, mælk, kaffe og isterninger i en blender. Blend sammen. Tag to høje glas. Lad karamellem løbe ned af glassets inderkant. Fordel frappen i de to glas. Pisk fløden til flødeskum og fordel på glassene. Pynt med karamel og hakket chokolade. Voila frappe med vaniljeis. Frappe med vaniljeis Find også opskrift på // Snickers islagkage // Daim islagkage // Flødebollelagkage // Hybenrosesukker // P-tærte kage //