Cheeseburger boller


Opskrift på cheeseburger boller
16 cheeseburger boller 25 gram gær 4 dl lunken mælk 50 gram smeltet smør 2 æg 1 tsk salt 2 tsk rørsukker Cirka 12 dl hvedemel Pensling: 1/2 æg Cheeseburger boller - fyld: En smule olie Et lille hakket løg 400 gram hakket oksekød Salt & peber 175 gram revet cheddar (eller gouda Eventuelt ketchup, fransk sennep, syltet agurk, bacon, syltet rødløg eller lige hvad du synes om.. Drys Sesam 25 gram revet cheddar (eller gouda) Start med at røre gæren ud i det lune mælk. Pas på, at mælken ikke er for varm. Det tager livet af gæren. Tilsæt æg, salt, rørsukker og smør. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel. Lad dejen hæve en god times tid på køkkenbordet. Har du god tid, så brug mindre gær og lad dejen hæve længere. Mindre gær og længere hævetid gør altid noget godt for dit bagværk. Imens kan du forberede fyldet. Kom en smule olie på en pande og varm den op. Hakket løget og steg. Tilsæt det hakkede oksekød og smag til med salt & peber. Del dejen i to stykker. Drys mel på bordet. Rul hvert stykke ud til en aflang firkant og del i 8 stykker. Jeg bruger en dejskære til jobbet. Fordel det revne cheddar på stykkerne. Tilføj herefter cirka en spsk oksekødsfyld på hver bolle. Saml dejen om fyldet og tryk enderne godt sammen, så fyldet ikke løber ud.>> Følg også med på Instagram <<


