Æbleskiver med kardemomme og appelsin

Æbleskiver opskrift Æbleskiver opskrift Ingen jul uden et ton æbleskiver og alt andet lige, så smager de hjemmebagte bare et nyk bedre end de købte. Jeg har lånt min faders æbleskivejern og ønsker mig hermed mit eget, for det er da en fantastisk og uundværlig kreation. Tidligere har jeg ikke kastet mig over æbleskiver, da jeg tænkte det var enormt tidskrævende. Det er det faktisk ikke og jeg synes egentligt bare, at de er enormt hyggelige at bage. I hvert fald, når tiden er der. Ellers kaster jeg mig nu også gerne over en pose frosne, for undvære dem vil jeg ikke.

Opskrift på æbleskiver med kardemomme  og appelsin

27 æbleskiver 5 dl hvedemel 1/2 tsk salt 1 spsk sukker 1 tsk stødt kardemomme 1 tsk natron 1 tsk reven appelsinskal (øko) 3 æg 4 dl kærnemælk 100 gram smeltet smør Smør til stegning   Tag to skåle. Skil æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne så stive, at du kan vende skålen på hovedet, og sæt dem så til side. Kom alle de tørre ingredienser ned til blommerne. Smelt smørret og lad det køle. Tilsæt det skiftevis med kærnemælken imens du pisker til dejen er jævn. Tilsidst vender du forsigtige hviderne i. Det er vigtigere at være forsigtig end at hviderne bliver rørt helt ud. Det er nemlig dem, som er med til at gøre æbleskiverne luftige. Find din æbleskivepande frem og varm den op. Tilsæt en smule smør til hvert æbleskivehul. Fyld hvert hul 3/4 op med æbleskivedej. Lad dem bage til kanterne er faste og de nemt kan vende dem uden at de går i stykker. Æbleskiver opskrift Brug en strikkepind eller en træpind til at vippe æbleskiverne 90 grader. Lad dejen løbe ned i bunden. Æbleskiver opskrift Fyld en smule ekstra dej i og drej æbleskiverne 90 grader endnu engang. Æbleskiver opskrift Afhængigt af hvor varmt dit æbleskivejern er, tager det cirka 5 minutter at bage en æbleskive. Find også opskrift på // Rocky Road med Dumle // Hjemmelavede skumfiduser // Norske klejner //